Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pološero – Jak jsem se stal nečlověkem

12. 10. 2017 | Televizní tipy
Být svéprávný je pro většinu lidí běžná věc. Jsou však lidé, kteří za toto základní právo museli nebo musejí těžce bojovat. Pojďme se podívat na jejich osudy v pořadu Pološero – Jak jsem se stal nečlověkem.

Veřejné povědomí o zneužívání institutu zbavení svéprávnosti v Česku je velice mizivé. Většina lidí si ho spojuje spíše s anglickými až hororovými detektivními romány z minulého a předminulého století. Realita je ovšem jiná, i když co do téměř hororových prvků si s literární fikcí příliš nezadá.

Česká republika se potýká s děravou legislativou, která umožňuje zneužívání institutu zbavení svéprávnosti. Tato skutečnost má hluboké kořeny v totalitním režimu, kdy úzce souvisela se zneužíváním psychiatrické léčby.

A i když nedávno přijatá novela Občanského zákoníku má poměrně moderní střih a umožňuje nové možnosti opatrovnického institutu, právní praxe si s celou situací neví rady.

Pološero – Jak jsem se stal nečlověkemI proto jsou na různých místech republiky vynášeny naprosto protichůdné soudy, nebo proces se stejnou právní podstatou trvá na jednom místě půl hodiny a na druhém osm let.

Pološero – Jak jsem se stal nečlověkem lze sledovat 12. 10. 2017 od 22 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !