Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Polovinu lidstva trápí atopický ekzém či akné

2. 12. 2007 | Nemoci
Lidská kůže představuje hraniční orgán, který nás odděluje od okolního světa. A současně nás chrání před nejrůznějšími negativními vlivy prostředí. Jenže kůže může také onemocnět. Choroby kůže nás sice většinou neohrožují přímo na životě, ale jsou velmi nepříjemné. Vždyť kdo by toužil po bezesných nocích naplněných nekonečným drbáním a škrábáním, či po znetvořené tváři způsobené těžkým neléčeným akné.

Mezi nejběžnější a současně nejvážnější onemocnění kůže, které trápí miliony lidí, patří atopický ekzém. Člověk postižený touto chorobou má velmi citlivou, narudlou a zanícenou kůži, onemocnění doprovází silné svědění a vyrážka se znovu a znovu vrací. Hlavně noční svědění dokáže velmi zásadním způsobem snížit kvalitu našeho života. Například děti s atopickým ekzémem propláčí celé noci, nevyspí se a ráno je jejich kůže celá rozškrábaná.

atopický ekzém „Bílá kniha Evropského dermatologického fóra udává, že kožní formou atopie, což je právě atopický ekzém neboli atopická dermatitida, trpí 19% veškeré světové populace. Podstatou této choroby je špatná funkce kožní bariéry, která není dostatečně těsná a dovoluje vstoupit do kůže celé plejádě alergenů. Na kůži navazuje sliznice. Na ní se atopie projevuje podobným druhem zánětu, jako jsou chronické průduškové záněty, rýmy či astma. Tím vším dohromady trpí celá polovina lidstva na zeměkouli,“ vysvětluje nestor českých dermatologů profesor Pavel Barták z kliniky GHC Praha. Atopický ekzém není nakažlivý, ale je dědičný. Projevy ekzému lze na určitou dobu zahnat, ale stačí stres, slabá infekce či velká únava a vyrážka je zpět. Proto je třeba znát toto onemocnění a o svou kůži důsledně a preventivně pečovat.

Druhým četným onemocněním, které potká v době dospívání téměř každého z nás, je akné. Také akné má velmi významný vliv na lidský život. Objevuje se totiž v době puberty, kdy mladí lidé začínají navazovat důležité sociální vztahy a pokud se kvůli akné zásadně zhorší vzhled jejich pleti, mohou to nést velmi těžce. Naštěstí lze akné poměrně úspěšně léčit.

Mimořádně důležité je však stanovení správné diagnózy. V praxi totiž často dochází k záměně atopického ekzému a akné, což má pro nemocného nedozírné následky. Mnoho lidí se tak domnívá, že trpí těžkou formou akné, které se jim měsíce a měsíce nedaří vyléčit, a přitom je souží atopický ekzém. Přestože jsou obě choroby vizuálně podobné, jedná se o naprosto odlišná onemocnění, která vyžadují také rozdílný způsob léčby. Proto je při jakýchkoliv opakovaných problémech s kůží nezbytná návštěva u zkušeného dermatologa.

Petra Dítětová
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ani prilišná hygiena nie je prospešná
Obrázek uživatelky
profil
nam doporucovala jist vice cervene syrove zeleniny /papriky, rajsky..../
Obrázek uživatelky
profil
Osmiletá dcerka trpí ekzémem od narození!! První tři roky vůbec nespala - jak ji ekzém v noci svědil bylo to peklo. Pak nám ekzém zmizel-po letech se nám ale vrátil - po silných ATB a dcerka je slitá od hlavy k patě ekzémem!!!!Je to peklo hlavně pro slečnu!!!
Po našich zkušenostech vím že masti nic nevyléčí (ale je samozřejmě potřeba kůži promazávat) A zkoušíme přípravky,bylinky,sirupy... na pročištění těla. Také nám moc pomohla pani doktorka na alergologii!! Dále dodáváme tělíčku : půpalkový olej,vitamín B, Zirtec. Ekzém pomaličku mizí.
Obrázek uživatelky
profil
i dcera se s tímto strašákem pere už dlouho už i u její dcerky se to projevuje .taky jsou jak pokusný králíci.A stejně nic nepomáhá.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Exém je opravdu vnitřní záležitost sestra měla osypané děti začali pít přírodní potravinové doplňky,sestra začala prát v prášku na mýlové bázi bez fosfátů a zeolitů děti koupat v kulíšku vanu umývat místo savem mediem velmi šetrný přípravek a tělíčko natírat krémem s kozí syrovátkou.Malá se zbavila exémů do 2 měsíců a Matýsek do 3 týdnůSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle