Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Jedeme na výlet
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 15.10. 2019
Dnes má svátek Tereza
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Popusťte uzdu své kulinářské fantazii s Jaroměřickým žervé

19. 03. 2019 | Novinky
-Komerční sdělení-

Čerstvý sýr do pomazánek, sladkých krémů, polévek, ale i ovocných koktejlů či ke zjemnění masa

Pod pojmem žervé se vám vybaví jen chutná a zdravá svačinka? To se však o hodně připravujete. Žervé totiž může mít neobyčejně mnoho podob i chutí. Záleží jen na vás, jak žervé použijete – na sladko či slano, do dezertů nebo polévek. V Jaroměřické mlékárně se žervé vyrábí podle tradiční receptury výhradně z mléka od českých farmářů. Neobsahuje žádné přidané konzervační látky, barviva ani jiná nežádoucí „éčka“. Složení Jaroměřického žervé je nádherně jednoduché – smetana, mléčné kultury a sůl. Jaroměřické žervé potěší nejen vyznavače zdravého životního stylu, ale i ty nejnáročnější gurmány. Přesvědčte se sami. Více na www.mlekarna.cz.

Jaroměřická mlékárnaV jednoduchosti je krása


Jaroměřické žervé představuje čerstvý sýr, tedy sýr, který nezrál a obsahuje vysoký podíl vody. Mléko se jen nechalo srazit, sýrové zrno se oddělilo od syrovátky a dal se mu tvar. V Jaroměřické mlékárně se ještě do žervé přidává sůl a smetana, aby chuť byla lahodnější. Právě díky jednoduchému složení (smetana, mléčné kultury a sůl) můžeme Jaroměřické žervé chápat jako základní surovinu pro přípravu celé řady vynikajících pokrmů.

Žervé jako inspirace


Většinu napadne, že z žervé je možné připravit pomazánku. Někteří už slyšeli o sladkých krémech do dortů a koláčů. Tím však rozhodně recepty, kde žervé hraje důležitou roli, nekončí. Zkuste žervé přidat do zeleninového krému, ovocných koktejlů a šejků, masových závitků nebo pečených paprik. Se žervé vyčarujete také lahodně smetanové brambory, jemné omáčky na těstoviny a gnocchi nebo přelivy na lívance. Žervé je vhodné i při bezlepkové dietě a to z Jaroměřic je možné nabídnout i batolatům od ukončeného 8. měsíce.

Jaroměřické žervé


Mimořádná kvalita i chuť


Důkazem o kvalitě Jaroměřického žervé jsou i jeho ocenění – první místo na loňské Celostátní přehlídce sýrů, ocenění FÉR potravina i titul Regionální potravina Kraje Vysočina. „Jsem přesvědčen, že obliba lokálních potravin ještě poroste. Veřejnost si začíná uvědomovat, jak je důležité kupovat potraviny, které neputovaly na stůl přes půl světa. Jen regionální produkty totiž mohou být opravdu čerstvé,“ upozornil Bedřich Štecher, ředitel a majitel Jaroměřické mlékárny.

POMAZÁNKY

Zeleninu, česnek, koření, rybičky, ale i celou řadu dalších ingrediencí můžete smíchat přímo s Jaroměřickým žervé nebo do směsi s taveným sýrem, máslem, zakysanou smetanou, jogurtem nebo s Jaroměřickým měkkým tvarohem či s Jaroměřickým tradičním pomazánkovým.

Vyzkoušejte tipy Jaroměřické mlékárny: pomazánku z červené řepy, avokádovou pomazánku nebo pomazánku z pečené mrkve a česneku.

PĚNA DO DORTŮ, KOLÁČŮ A ROLÁD

Do vyšlehaného másla s cukrem přidejte Jaroměřické žervé a znovu vyšlehejte. Tuto základní pěnu můžete ochutit libovolnými přísadami, jako je třeba kakao, vanilka, ovoce nebo pudink. Krém můžete ale připravit i ze žervé a mascarpone, příkladem může být čokoládový koláč nebo vanilkový koláč s citrónovým přelivem.

Žervé

DO POLÉVEK

Jaroměřické žervé dokáže výborně zjemnit chuť polévek a především zeleninových krémů. Obvykle se žervé přidává do krémů až v závěru před konečným promixováním. Vyzkoušejte například polévku z pečené řepy.


CHEESECAKE

Tento koláč se u nás náramně zabydlel a patří k oblíbené pochoutce. Víte, že na tvarohovém koláči si pochutnávali už řečtí atleti během starověkých olympijských her? Připravovat cheesecake z tvarohu ve vodní lázni není úplně snadné. Ale upéct ho z žervé podle receptu, který pro Jaroměřickou mlékárnu připravila brněnská kavárna Le Petit Café, zvládne určitě každý.


Doporučená cena Jaroměřického žervé:

kostka 100 g: 20,90 Kč
vanička 150 g: 29,90 Kč


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jen tři přiskákali,asi zabloudili jinam Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
6x. A super by bylo, kdyby každý zajíček měl svoji mašličkuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
31. 03. 2019 21:55 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
31. 03. 2019 21:51 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
31. 03. 2019 21:48 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
31. 03. 2019 21:43 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
31. 03. 2019 21:39 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
31. 03. 2019 21:34 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
Obrázek uživatelky
profil
6x Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
31. 03. 2019 21:55 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
31. 03. 2019 21:51 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
31. 03. 2019 21:49 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
31. 03. 2019 21:45 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
31. 03. 2019 21:41 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
31. 03. 2019 21:37 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
31. 03. 2019 21:34 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
31. 03. 2019 21:30 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Štístko