Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Porod a ukrutný strach o dítě

9. 11. 2010 | Vaše příběhy

Seděla v čekárně a už se moc těšila, až tu svoji prcinu uvidí na ultrazvuku. Věděla, že do termínu jí zbývá něco přes měsíc, takže byla klidná. Žádné projevy toho, že by se něco mohlo dít dřív.

Když ji sestřička zavolala do ordinace, šla klidným krokem. Její klid však narušilo doktorovo soustředěné koukání do monitoru a divné, neklidné ticho.
"Vypadá to na problém. Musíte ihned do porodnice."
Něco se v ní pohnulo, najednou měla o svoje dítě ukrutný strach. Jediné přání měla v sobě, aby přežilo. V tu chvíli by jí nevadilo, kdyby bylo jakkoli postižené. Najednou chápala maminky, které nechtějí dát postižené miminko pryč. A to je tak odsuzovala. Prosím, opakovala, jen přijď. Budeme tě milovat, i když budeš jiná.

V porodnici se tvářili opět podivně, neklidně přeměřovali miminko na monitoru a nakonec pan doktor promluvil. Miminko je hlavičkou nahoru a placenta jej nevyživuje. Popřemýšlejte o možnosti otočení, ale může se stát, že to skončí okamžitým porodem. Do příští návštěvy si to dobře promyslete.
Ten týden byl mučivý. Hledala veškeré informace o předčasných porodech. Rodit tři týdny před termínem ještě neznamená, že to špatně dopadne. Ale je tu i procento dětí, které jsou bohužel celoživotně postiženy. To procento tu je, i když malinké.

Za týden šla opět do porodnice a vroucně si přála, aby nastala změna a brouček si v bříšku polebedil déle. Leč změna nenastala. Doktor opět zkonstatoval, že je problém. Miminko má necelá dvě kila a neroste, protože jej placenta nevyživuje. Poslední verdikt, do dvou dnů musíte na zátěžový test a sbalte si tašku, možná už tu zůstanete.
Druhý den na to ji manžel odvezl do porodnice. Po příjmu se ptali, jak se bude miminko jmenovat a ona jen smutně a stále s vírou, že se doktoři pletou, vyřkla jméno.

Za pár minut už ležela na jipce s hadičkami v ruce. V tu chvíli se upínala ke kamarádce a stále věřila. Za 45 minut bylo ale po veškerých šancích a začali se sbíhat doktoři. S kyslíkem na ústech podepisovala jakési papíry, na které ani pořádně neviděla. Zaváděli jí další hadičky do těla a vezli na sál. Za pár minut bude miminko venku, hlásila jí jakási usměvavá doktorka, o které si v tu chvíli myslela pár nepěkných věcí.

Když se pak vzbudila na jednotce intenzivní péče a do dveří se přes nevoli sestřiček hrnul její manžel, cítila malinkou úlevu. Naše bojovnice se narodila -  2,6 kg, takže se doktoři spletli. Manžel ji jen ujistil, že je všechno v pořádku a že je zdravá a má se k světu.

Na fotkách byla krásná, tak tohle je naše dcera…Za pár dlouhých hodin ji přivezli ke kojení a třetí den ji měla na pokoji. Tak, jak je to běžné po císařském řezu. Nikdo už ale nikdy nevezme zpět, že si ji nemohla pochovat ihned po narození, že jí nemohla říct, jak moc ji miluje a že ji nechala cizím lidem celé dva dlouhé dny.

Ale ona se jí to snaží vynahradit každý den, když se její sluníčko vzbudí. Každý den, až dokud večer neodpadne vyčerpáním a i pak ji nosí na rukou a tiše jí šeptá, že je její celý život.

 

Grei – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
krásný příběh až se mi chtělo Smajlík ale vše krásně dopadlo a přeji celé rodině hodně štěstíčka v životě.
Obrázek uživatelky
profil
Krásný příběh...sice jsem ho četla s ukrutným strachem, ale dopadlo to naštěstí skvěle. Přeji oběma hodně štěstíSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dobře vše dopadlo, přeji vám oběma hodně zdravíčka a v životě jen to dobré Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
To co popisuje písatelka, znám od kamarádky, která měla bohužel tuto komplikaci také(umělé oplodnění), a holčička její vážila jen kolem 2 kil.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné počteníčko. Přeji oběma hodně zdravíčka.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles