Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Porodní čas plný radosti i bolesti

30. 09. 2010 | Vaše příběhy
Na svoje první děťátko jsem se moc těšila, těhotenství probíhalo zcela normálně. Trochu jsem se bála, asi jako všechny prvorodičky, zvláště potom, co mi jedna kolegyně "dobračka" vyprávěla často a barvitě, co všechno se může při porodu stát, samé hrůzostrašné historky.

Když přišel čas, a sanitka mě odvážela do nemocnice k porodu, pořád jsem se snažila myslet pozitivně, věřila jsem, že všechno dobře dopadne. Lékaři i sestřičky byli moc hodní, jen miminku se na svět moc nechtělo. Dcerka se mi narodila až druhý den ráno. Nikdy nezapomenu na ten okamžik, kdy jsem uslyšela její pláč a poprvé ji uviděla. Byla tak nádherná! Tehdy ještě nemohly mít maminky svoje miminka u sebe, jako je tomu dnes, dceru mi přivážely sestřičky pravidelně na kojení. Mléka jsem měla dost, ale často se stávalo, že miminko spalo, takže jsem potom měla problém ho nakrmit.

Asi za týden po propuštění z porodnice jsem začala mít silné bolesti v podbřišku a začala jsem hodně krvácet. Manžel mě odvezl do nemocnice, a tam zjistili, že při porodu jsem měla zřejmě potrhanou placentu. Musela jsem okamžitě podstoupit lékařský zákrok. Byl to velmi nepříjemný a bolestný zážitek, takže když jsem později otěhotněla znovu, hodně jsem se bála, aby se mi něco podobného nestalo podruhé. Je to možná neuvěřitelné, ale stalo se úplně to samé, co při narození mého prvního dítěte.

Tentokrát ale byl porod překotný a rychlý, ani mě nestačili v porodnici při příjmu připravit a oholit. Narodila se mi krásná a zdravá holčička, jenže po několika dnech od propuštění z nemocnice jsem začala mít stejné potíže jako tehdy po prvním porodu. Tentokrát ale bylo krvácení tak silné, že mi museli po zákroku dávat krev, byla jsem hodně vyčerpaná a hlavně smutná, že musím být v nemocnici.

"Vy jste nám ale dala!"  Říkal mi potom pan primář.
Měli totiž tehdy nějaký problém se zásobami krve, mám skupinu B,  Rh faktor minus. Naštěstí všechno dobře dopadlo, uzdravila jsem se a brzy se vrátila domů. A doma jsem si řekla, že darovanou krev vrátím, hned, jak budu moci.
Dávám krev od té doby pravidelně, a chci ji dávat, dokud to jen bude možné. Je pravda, že si mě nezvou na odběry tak pravidelně a často jako ostatní dárce, zřejmě tolik dárců s Rh minus faktorem  nepotřebují, občas jsem  také za ta léta chyběla, když byla nějaká zdravotní indispozice, ale svého cíle jsem dosáhla. Obdržela jsem už Zlatou medaili Prof. MUDr. Jana Janského, a tak doufám, že už jsem svůj "dluh" dávno splatila.

A na bolesti i ty nepříjemné zákroky po porodech jsem brzy zapomněla, byla jsem šťastná, že mám krásné a zdravé holčičky. A i když jsem později chtěla ještě otěhotnět, nikdy už se mi to nepodařilo.

Kacice
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
moc krásně jsi to napsala, jsi faktSmajlík
hlavně že vše dopadlo dobře a máš dvě zdravé holčičky, kolik jim dnes je?
také smekám před dárci krve, já na to nikdy neměla odvahu, bojím, bojím, asi jsem poseraSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuju moc za milé příspěvky
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký příběh, přečetla jsem jej jedním dechem. sklaním se za dárcovství krve a za oceněníSmajlík. taky bych ráda darovala, ale nemůžu, prodělala jsem mononukleozu, před dárci však smekámSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak jsem si zase pobrečela...........
Obrázek uživatelky
profil
Moc děkuju, už jsem se bála, že to nikdo nečetl

Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles