Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Porodní sestra z Osvětimi

4. 11. 2020 | Knižní tipy
Název: Porodní sestra z Osvětimi
Autor: Magda Knedler
Nakladatelství: Kontrast
Datum vydání: 10/2019
Vazba: vázaná
Počet stran: 296 stran
Cena: 289 Kč

Anděl naděje v táborech smrti nebo jinými slovy příběh hrdinské ženy, který je inspirovaný děsivými skutečnými osudy Stanislawy Leszcyńské, která, ač sama postižena brutalitou nacistů, neváhala ani v nelidských podmínkách nejkrutějšího koncentračního tábora pomáhat ostatním a denně nasazovat svůj vlastní život při pokusech o záchranu novorozenců. Kniha bourá čísla v předobjednávkách a šplhá na první příčky v tematice holocaustu či válečných románech. V českém překladu vyšla oficiálně 26. 10. 2020.

Porodní sestra z OsvětimiPorodní sestra z Osvětimi je vzrušující a dojímavý román inspirovaný válečným osudem Stanisławy Leszczyńské, která v dramatických podmínkách koncentračního tábora v Osvětimi poskytovala pomoc těhotným vězenkyním a jejich dětem, jež přicházely na svět – nejmenším a nejbezbrannějším obětem. Jméno Stanisławy Leszczyńské zatím není ve světě příliš známé, byla to ale mimořádná a statečná žena, jejíž osud se rozhodla zvěčnit právě Magda Knedlerová.

Začtěte se do pozoruhodného příběhu o nezištné ochotě pomoci. Syrové vyprávění přibližuje nelidské podmínky, v nichž na vlastní žádost Stanisława pracuje: bez vody, základních lékařských nástrojů a léků. Porody vede na kamnech přikrytých starou dekou. Mnohokrát riskuje život, když se staví proti rozkazům bezohledného Josefa Mengeleho.

Dělá vše, aby ochránila děti před krutými experimenty. Podporuje mladé matky, jimž byly jejich novorozené děti násilím odebrány a poslány do Říše. Nebo na smrt. V Osvětimi nebyla Stanislawou Leszczyńskou. Byla mámou. Byla nadějí. Vězňům koncentračního tábora v Osvětimi již bylo věnováno mnoho knih. Ale obvykle, když o nich přemýšlíme, ne vždy si uvědomíme, že se během několika let táborového pekla v Osvětimi narodily tisíce dětí.


O autorce knihy Porodní sestra z Osvětimi:


Talentovaná spisovatelka Magda Knedlerová je autorka několika románů, mimo jiné Mé přítelkyně z Ravensbrucku (2019) a Katova dívka (2019). Na kontě má několik literárních cen a kritici na ni nešetří slovy chvály především díky její žánrové všestrannosti, která jde ruku v ruce s vysokou literární kvalitou.

Zjistěte, jaká byla realita Stanisławy Leszczyńské v koncentračním táboře a proč jí vězni říkali „matka“. Je možné cítit k cizím lidem tak silnou lásku a soucit, že jim ochotně a nezištně pomáháme? Román Magdaleny Knedlerové vás o tom seznámí a znovu vám ukáže, jaké peklo Osvětim ve skutečnosti byl.


Tuto knihu Porodní sestra z Osvětimi koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knihy Dobrovský.

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Porodní sestra z Osvětimi:

Porodní sestra z Osvětimi
Porodní sestra z Osvětimi
Porodní sestra z Osvětimi
Porodní sestra z Osvětimi
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !