Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Posledním vlakem z Brna do Prahy

17. 04. 2011 | Vaše příběhy
Pokud se někdy budete přepravovat z Brna do Prahy, vězte, že poslední autobus odjíždí ve 21 hodin a další možný spoj je až vlakem v 1 hodinu ráno. Je to pech, když autobus nestihnete, protože budova hlavního brněnského nádraží se kvůli pobudům a z hlediska bezpečnosti na noc zavírá.

Otevřena zůstává pouze pokladna, ke které se dá projít jen podchodem, kde se zdržují bezdomovci a opilci. U poklady je malá nevětraná čekárna, kde je sice zakázáno řádem spát, ale zatím tam vždycky pochrupovalo několik lidí, nevábně to tam zavání, takže je lepší čekat na peroně.

 Autem to z Brna do Prahy trvá asi dvě hodiny, někdy tři - podle provozu, ale vlakem se vám to může prodloužit až na 5 hodin a 19 minut. Hned vám prozradím, jak se toho vyvarovat a být v Praze už za 3 hodiny. Jde o to, že vlak, který v jednu hodinu přijede do Brna, jede sice do Prahy, ale kromě několika málo vozů hned za lokomotivou všechny další čekají přes dvě hodiny v Pardubicích. Kdo to neví, je v Pardubicích nemile překvapen. Omylem je se domnívati, že Vám to průvodčí vysvětlí. Nastoupil jsem v Brně a až do Prahy průvodčí nepřišel. Sám jsem se tomu podivoval. Ale jelikož se jedná o vlak z Maďarska a většina kupé je obsazena cestujícími z Budapešti, je možné, že průvodčí si v noci odpočine a těch pár přistoupivších v Brně ani nekontroluje.

Ale to nic nemění na tom, že je dobré obsadit první dva - tři vozy ihned za lokomotivou, neboť jedině tak se vyhnete zdlouhavému čekání v Pardubicích. Bohužel v prvních vagonech je většinou plně obsazeno, kupé jsou cestujícími uzamčena a většinou nezbývá nic jiného, než buď přežít cestu vestoje, nebo si sednout na sklápěcí sedačky v chodbě.

To se sice může jevit jako uspokojivé, ale každou chvíli někdo z kupé jde na toaletu. Pokud je cestující korpulentnější, je docela komické se v chodbě plné zavazadel a sedících cestujících vyhýbat. Nedejbože, když jsou otylé obě strany. To je potom téměř nepřekonatelný problém a musíte couvat až k toaletám, kde se teprve vyhnete. Otylost je vůbec ve vlaku problém, protože sedačky v kupé jsou dimenzované pro 8 lidí na jedno kupé, ale kolikrát tam sedí lidí polovina a už si není kde sednout. A to se ještě může stát, že tam s cestujícími je pes, to už potom opravdu nezbývá nic jiného, než zůstat stát na chodbě. Přes všechny komplikace je pořád přeprava po železnici docela pohodlná. Když si koupíte místenku do autobusu a vedle vás si sedne 120kilový pořízek, budete trpět také, ale není ani možnost si jít sednout např. do chodby a stát je v autobusech na dlouhé cesty zakázané.

A vězte, že otylých stodvacetikilových cestujících je více než dost. Osobně mám zkušenosti i z těžšími váhami, a to je vážně oběť sedět vedle takového cestujícího.

A pokud bude cestující zapáchat, též v autobuse musíte ctít místenku a vydržet trpělivě sedět až do cíle cesty, což vás ve vlaku naštěstí nečeká. Ovšem sedět na chodbě nebo ke všemu stát - opravdu nemohu jednoznačně doporučit ani jedno, ani druhé. Snad raději jeďte autostopem.



pppeettrr - čtenář
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
cestování je někdy složité....ty sloučené vlaky jsou problém, o tom v článku píšeš, myslíš,že je to jeden vlak a ono ne.....taky se může stát,že vagon jede jinam....Přeji klidné příští cestování...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jj cestování je opravdu někdy zážitek,který stojí za to a občas je to i problém je zpoždění vlaku, výluky, havárie ať na kolejích nebo na silnici všude je něco
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles