Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pošta pro tebe 30.4. 2014

30. 04. 2014 | Televizní tipy
Máte problémy, se kterými si nevíte rady? Náš současný život bývá důsledkem toho minulého, našeho dětství a mládí. I Marie, Ala a Kristýna z pořadu Pošta pro tebe ze dne 30.4. 2014 se musely ohlédnout do svého dřívějšího života, aby věděly, kam pro odpovědi na své otázky jít a koho se zeptat.

Marie z pořadu Pošta pro tebe ze dne 30.4. 2014 je pozitivní, energická žena. Její životní postoje a pohled na svět však byly draze vykoupeny. Rodina se jí rozpadla, když byla ještě malá, otec zemřel a matka se o ně nestarala. Žila v dětských domovech, nedosáhla na vzdělání, prožila nedobré manželství i tragickou ztrátu dítěte. Často si klade otázku, zda by žila stejně, kdyby se její rodina nerozpadla. Jaká by byla její životní cesta? Na své otázky nenachází odpověď. Pokusí se tedy vrátit do minulosti a najít rodinu svého zesnulého otce. Byl prý hodný člověk, snad i proto doufá v dobrý konec. Najde Marie přijetí v rodině, do které kdysi patřila? Najde vysvětlení nebo odpovědi na své otázky?

Pošta pro tebe 30.4. 2014Ala z pořadu Pošta pro tebe ze dne 30.4. 2014 pochází z ukrajinské Volyně. V Praze žije 10 let. Prahu si zamilovala a ta se jí stala bez nadsázky druhým domovem. Původně přišla za prací, aby pomohla své rodině a nemocnému synovi. Ale měla i další přání. Toužila najít rodinu matčiny dávné přítelkyně Alžběty, která patřila ke skupině volyňských Čechů, následně vystěhovaných zpět do tehdejšího Československa. Ala psala celý život za svou nevidomou matku Annu dopisy její kamarádce Alžbětě, a i když si z pobytu obou rodin ve Volyni pamatuje jen útržky, stala se tato rodina i pro Alu důležitá, přestože byla většinu života jen prostředníkem v jejich korespondenci.

Dávné přítelkyně Anna a Alžběta už nežijí, ale Ala si pamatuje dceru Alžběty, Žannu. Tu by také ráda po letech našla, aby společně nejen zavzpomínaly na svoje matky, ale i uctily jejich letité přátelství. Ale byly 3 roky, Žanně asi 17, když se viděly naposledy.

Kristýna z pořadu Pošta pro tebe ze dne 30.4. 2014 patří mezi ženy, kterým život naložil na záda větší břemeno, než jsou schopny unést. Alespoň mnohdy měla takový pocit. Ten ji také nejednou dohnal i k myšlenkám na ukončení života. Ve správnou chvíli ale potkala člověka, který jí otevřel oči, ačkoli sám nevidí. Je to paní Anna, která je schopna dávat, ačkoliv nemá sama nic v tom nejlepším slova smyslu. I když je život bez materiálního zajištění těžký, ne-li nemožný, a je pro mnoho lidí často důvodem k sebevražedným myšlenkám, Anna potvrzuje pravidlo, že ani peníze někdy nezachrání stav mysli.

Pořad Pošta pro tebe můžete sledovat 30.4. 2014 od 20 hodin na ČT1!


Zdroj: Česká televize
Foto: Jan Kroupa


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles