Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Poste restante - poetický a humorný seriál

26. 02. 2010 | Televizní tipy

Režisér Karel Smyczek natočil pro Českou televizi, Televizní studio Brno, nový sedmidílný seriál Poste restante. Česká televize ho vysílá od 26. února 2010 každý pátek na ČT1 od 20 hodin. Autorem scénáře je jeden z nejúspěšnějších scenáristů mladé generace Marek Epstein (Václav, Roming, Brainstorm), který při psaní spolupracoval s dramaturgem Janem Gogolou.


Poste restante je poetický a humorný seriál ze současnosti, jehož hlavními hrdiny jsou mladý pošťák Jaroušek a duch bezdomovce Kercla. Jaroušek utekl z domu a nechal se zaměstnat na malé pobočce pošty, aby unikl před svou panovačnou matkou a začal nový život. Pan Kercl zahynul při nehodě, avšak jeho duchu se nedaří opustit povrch zemský a začít život posmrtný. Musí bloudit světem, jeho duše nemůže najít spočinutí, on nemůže najít příčinu rozpolcenosti své „neexistence“ a navíc jej to z nepochopitelných důvodů táhne právě k Jarouškovi.


ukazkaTato poněkud nesourodá dvojice hledá způsob, jak vysvobodit pana Kercla z jeho prokletí a pátrá po jeho největším životním pomýlení, které mu neumožňuje smířit se s odchodem. Přitom Jaroušek hledá dívku svého srdce a prchá před svou matkou. Najde Jaroušek svou životní lásku? A najde pan Kercl spokojenou smrt? Zdánlivě morbidní téma pojal autor scénáře s humorem a poetikou sobě vlastní, a tak seriál vůbec není smrtelně vážný, ale především vtipný, lyrický, dramatický a magický.


V roli Jarouška diváci uvidí mladého herce Ondřeje Pšeničku. Druhou hlavní postavu, pana Kercla, a posléze i ducha pana Kercla, ztvárnil Vladimír Javorský. V dalších rolích diváci uvidí Libuši Šafránkovou v roli Jarouškovy maminky, Arnošta Goldflama coby jeho otce, Janu Pidrmanovou, do které se Jaroušek zamiluje, a dále Oldřicha Navrátila, Naďu Konvalinkovou, Jana Hartla, Taťjanu Medveckou, Kláru Sedláčkovou, Danu Syslovou, Lenku Vlasákovou a další.


ukszkaNatáčení seriálu bylo velmi náročné, plné mnoha technicky komplikovaných trikových efektů. Nejobtížnější byly scény, v nichž se objevuje duch pana Kercla, jenž není ani mrtvý, ani živý a je viditelný pouze pro Jarouška.
Seriál natočilo Televizní studio Brno ČT ve společnosti Buc-film. Za kamerou stál Antonín Chundela. Hudbu k seriálu složil Marek Eben – jeho hlas zazní i v originálním animovaném úvodu každého dílu. Režisérem seriálu je Karel Smyczek, jeden z nejvýznamnějších současných českých televizních a filmových režisérů. Do zlatého fondu České televize nepochybně patří jeho seriály Bylo nás pět, Místo nahoře či Dobrá čtvrť.


Nezapomenutelné zážitky byly i jeho starší filmy, například Housata, Sněženky a machři či Krajina s nábytkem. S brněnským studiem ČT nespolupracuje poprvé. Režíroval tady úspěšnou pohádku Lotrando a Zubejda.


Seriál Poste restante je originálním dílem, které nemá v české televizní tvorbě žádného obdobného předchůdce. 


Foto: Alan Pajer
Zdroj: Česká televize

Zdeničkaa
ChytráŽena.cz 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Poste restante - poetický a humorný seriál :

Poste restante - poetický a humorný seriál
Poste restante - poetický a humorný seriál
Poste restante - poetický a humorný seriál
Poste restante - poetický a humorný seriál
Poste restante - poetický a humorný seriál
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Příběh je jako z každé typické české domácnosti - synáček uteče z domova a tatínek je malíř v Paříži. Takovejch lidí bydlí u nás v ulici 20 SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Náměstíčko se mi líbilo víc Smajlík, ale dá se.
Obrázek uživatelky
profil
Je to moc hezký a odpočinkový seriál.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
První díl byl moc hezký, líbil se mi a budu se moc těšit na další!
SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Košík