Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Potomci slavných - František Nepil

18. 08. 2017 | Televizní tipy
Významné osobnosti naší kulturní historie pohledem jejich dětí, vnuků a pravnuků (2002). Pořad Potomci slavných - František Nepil připravil V. Filip.


Spisovatel František Nepil (1929–1995) o sobě říkal, že je Středočech, ale jeho rod přešel do středních Čech za napoleonských válek z Pelhřimovska a Táborska. Narodil se v Hýskově a dětství pak částečně prožil v kouzelném Svatém Janu pod Skalou. V tomto kraji pak trávil své volné i pracovní chvíle celý život. A i jeho dcera Helena zůstala tomuto kraji věrná.

František Nepil se po maturitě na obchodní akademii stal propagačním referentem. V této době byl textařem a své výtvory konzultoval s Janem Werichem. Od roku 1969 pracoval v redakci vysílání pro děti a mládež v Československém rozhlase. Dlouhá léta působil jako autor a osobitý vypravěč minifejetonů.


Potomci slavných - František Nepil

Od roku 1972 byl spisovatelem na volné noze. Mezi jeho nejznámější knihy se řadí Střevíce z lýčí, Jak se dělá chalupa, Dobré a ještě lepší jitro, Apokryfy z éteru a Kněžnin prsten.



Potomci slavných - František Nepil

uvidíte 18. 8. 2017 od 8,30 hodin na ČT2









Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Potomci slavných - František Nepil:

Potomci slavných - František Nepil
Potomci slavných - František Nepil
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !