Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Potomci slavných - Vlastimil Rada

16. 08. 2017 | Televizní tipy
Významné osobnosti naší kulturní historie pohledem jejich dětí, vnuků a pravnuků (2002). Pořad Potomci slavných - Vlastimil Rada připravil V. Filip.


Vlastimil Rada byl známý nejen jako malíř, ale i jako spisovatel. Dlouhá léta působil jako profesor Akademie výtvarných umění. Malířské nadání zdědil po svém otci, který byl také malířem.

Za okupace propůjčil své jméno knize Karla Poláčka Hostinec U kamenného stolu, kterou Poláček jako Žid nemohl publikovat. Spolu s Jaroslavem Žákem byl Rada autorem populárních humoristických knih pro mládež – např.

Vzpoura na parníku Primátor Dittrich, Z tajností žižkovského podsvětí. Jména jeho potomků patří už od poválečné doby ke špičce české keramické tvorby.


Potomci slavných - Vlastimil Rada



Potomci slavných - Vlastimil Rada

uvidíte 16. 8. 2017 od 8,30 hodin na ČT2









Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !