Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Potopení lodi Costa Concordia - rok po tragédii

8. 06. 2014 | Televizní tipy
Analýza příčin a průběhu dramatických událostí a následků v dnešní době už zcela nemyslitelného selhání. Potopení lodi Costa Concordia - rok po tragédii je dokument z produkce National Geographic.

13. ledna 2012. Výletní obří loď Costa Concordia narazila u italského ostrova na útes a začala se potápět. Je to zatím největší podobné výletní plavidlo, které kdy ztroskotalo. Při rozpočtu stovek milionů dolarů půjde o jednu z nejnákladnějších a nejnáročnějších záchranných prací. Krátce po ztroskotání získala italská vojenská policie hard disk z kapitánského můstku. Jsou na něm zaznamenané údaje o kurzu lodi, její rychlosti, nastavení strojů a co je nejdůležitější i záznam komunikace mezi důstojníky na můstku.

Potopení lodi Costa Concordia - rok po tragédiiV pořadu Potopení lodi Costa Concordia - rok po tragédii se seznámíme s částí těchto nahrávek, některými zprávami vyšetřovatelů i s několika pasažéry, kteří přežili. Loď třídy Concordia vlastní a provozovala společnost Costa Cruises. Byla postavena jako první jednotka své třídy, přičemž její sesterské lodě jsou Costa Serena, Costa Pacific, Costa Favolosa, Costa Fascinosa a Carnival Splendor. V době svého dokončení byla největší italskou lodí svého druhu. Má celkem 17 palub. Pojme až 3700 cestujících, o které se stará 1100 členů posádky.

Na palubě se nachází 1500 pasažérských kajut, z toho 563 pokojů a apartmány mají vlastní balkón. Pro pohodlí a zábavu cestujících slouží například pět restaurací, 13 barů, čtyři bazény, lázně, řada sportovišť, kino, divadlo, kasino či diskotéka. To už je ale minulost. Dne 17. září 2013 nad ránem firma Titan Salvage zahájila vyzvednutí vraku. Plavidlo bylo během 19 hodin uvolněno a uvedeno do vzpřímené polohy. Po zjištění jeho technického stavu by mělo následovat vyzvednutí na hladinu a odtáhnutí k sešrotování.

V pořadu Potopení lodi Costa Concordia - rok po tragédii se dozváte, že loď je nyní ve vzpřímené poloze, avšak podpíraná pod kýlem i podél něj. V létě 2014 má být odvlečena a následně sešrotována. Úspěch je, že se nerozlomila a zůstala vcelku, takže z ní neunikly toxické látky.

Potopení lodi Costa Concordia - rok po tragédii můžete sledovat 8.6. 2014 od 20,55 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Potopení lodi Costa Concordia - rok po tragédii:

Potopení lodi Costa Concordia - rok po tragédii
Potopení lodi Costa Concordia - rok po tragédii
Potopení lodi Costa Concordia - rok po tragédii
Potopení lodi Costa Concordia - rok po tragédii
Potopení lodi Costa Concordia - rok po tragédii
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Měli jsme štěstí,že jsme na ní nepluli.Do Itálie nejezdímeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Plavila jsem se na ní - bohu díky rok před tou katastrofou.
Byla to nádherná loď a nádherná dovolená - škoda jíSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles