Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Potrat - první kroky a průběh

18. 04. 2011 | Těhotenství
PRVNÍ KROKY: Když vám vynechá menstruace a měly jste TO s vaším přítelem, je určitě potřeba, abyste si v lékárně koupila těhotenský test a pro jistotu si jej udělala. Pokud bude test pozitivní, co nejdříve se obraťte  na svého gynekologa. Ten vás vyšetří a pokud na miminko ještě nejste připravena nebo jste moc mladá, tak vám nabídne možnosti, jak byste měla situaci řešit. V případě, že si nebudete vědět rady, může vám doporučit specializovaného psychologa, který vám pomůže se správně rozhodnout.

Přerušení v těhotenství v České republice se řídí zákonem a vyhláškou, která říká, že ženě se uměle přeruší těhotenství, pokud o to písemně požádá a délka těhotenství nepřesahuje 12 týdnů.
Pokud vám nebylo ještě 16 let, je k žádosti o interrupci nutný souhlas vašich rodičů.

Bylo vám už přes 16? Až do 18 žádáš už o interrupci sama, ale zdravotnické zařízení vyrozumí o provedeném zákroku zákonného zástupce.
Jestli jste plnoleté, tak vaši rodiče už o provedeném zákroku už informováni nebudou.

KOLIK ZAPLATÍTE?
Cena za výkon se pohybuje kolem
4 000 korun. V případě zdravotních rizik přebírá finanční náklady zdravotní pojišťovna, a stejně tak je tomu i v případě znásilnění, nebo pokud jste mladší 15 let.

JAK PROBÍHÁ?
Nejčastější metodou je miniinterrupce, která se provádí až od 8. týdne těhotenství, obvykle odsátím obsahu dutiny děložní.
Další metodou je interrupce, provádí se do 12. týdne těhotenství, kterou lékaři v děloze provedou ostrým nástrojem. Celý výkon trvá několik minut a provádí se v lokální či celkové anestezii.

V případě miniinterrupce můžeš zhruba po čtyřech hodinách po výkonu z nemocnice odejít. Po interrupci tě propustí až druhý den po výkonu. Miniinterrupci a interrupci lze provést pouze v lůžkovém zdravotnickém zařízení.

CO BUDE DÁL?
Ke zdravotním komplikacím při umělém přerušení těhotenství dochází jen zřídka, není většinou nějak narušená ani další plodnost. Častěji ale po umělých potratech dochází  k předčasným  nebo problematickým porodům, i k narození mrtvého miminka.

Potrat není snadný zákrok a někdy se i neobejde bez následků. Některé dívky a ženy se ještě dlouho trápí a potom mají i výčitky svědomí, že vzaly život miminku nebo tak.

Nejlepší by sice bylo, kdyby se mladé dívky do takovéhle situace nedostaly. A ženy aby se správně rozhodly nebo jej chtěly.


Barusska - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles