Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Potraviny, které vám pomohou při snižování nadváhy

15. 01. 2011 | Diety

Přemýšlíte nad dietou, při které zhubnete nějaké to kilo navíc a zároveň si pročistíte organismus od různých škodlivých látek. S rostoucí hmotnosti se výrazně zvyšuje i zdravotní zátěž pro celý organismus. Nadváha vede při dlouhodobém trvání k  poškození zdraví.

Kila navíc se nepříznivě podepisují na stavu kloubů, vysokém tlaku a jsou také velkou zátěží pro vaše srdce. Každý kilogram, který se člověku s nadváhou podaří zhubnout, jeho zdraví nesmírně prospěje. Někteří z nás s nadváhou statečně bojujeme.

Základem zdravého životního stylu je dostatek ovoce a zeleniny, správný pitný režim a hlavně nezbytný pohyb. Důležité při hubnutí je víc energie vydat než přijmout. Zkuste zcela vyloučit potraviny z bílé mouky a také bílý cukr.

Zařadit do svého jídelníčku celozrnné potraviny, které mají málo kalorií a jsou bohaté na vitamíny, minerální látky, které organismus potřebuje a dokáže nás na dlouhou dobu nasytit. Potraviny, které prospívají při snižování nadváhy, jsou účinným pomocníkem, který při zdravém životním stylu napomáhá využívat tuk jako zdroj energie a neukládá jej do tukových polštářků.

Patří tady především:

Jablka

Mají málo kalorií, takže vás zasytí na delší dobu. Obsah vlákniny současně reguluje hladinu cholesterolu v krvi.

Ananas

Čerstvý ananas má mimořádně pozitivní účinky na naši linii. Obsahuje enzym bromelin, který pomáhá při hubnutí.

Všechny druhy zeleniny, např. zelí čerstvé i kysané, okurky, rajčata, papriky, špenát, zelený salát, karotka, dýně, meloun. Mají málo kalorií, jsou bohaté na důležité látky a přitom nás dokáží na dlouhou dobu nasytit, a to je při hubnutí důležité.

Jogurty

Obsahují probiotické kultury, které podporují zdravé trávení. Pravidelnou konzumací si udržíte zdravou střevní mikroflóru.

Zelený čaj

Je to lahodný nápoj s celou řadou příznivých účinků na náš organismus. Obsahuje totiž aktivní látku, která výrazně zvyšuje spalování tuku. Příznivý účinek při hubnutí má konzumace 4 nebo 5 šálků zeleného čaje denně.

Grapefruity

Obsahují málo kalorií. Určitě by neměly chybět v jídelníčku všech hubnoucích, neboť pomáhají snižovat nadváhu.

Jen na potraviny nespoléhejte, nejsou totiž všemocným kouzelníkem, ale jen účinným pomocníkem při snižování nadváhy. Jezte, jen když máte hlad! Optimální je jíst menší porce 4 až 5x denně, přibližně každé tři až čtyři hodiny.

Dostatek tekutin

Jejich nedostatek může podstatně zbrzdit jejich spalování. Každý den vypijte minimálně dva litry vody.

Nezapomínejte na pohyb. Pohybová aktivita je důležitá. Stačí obyčejná chůze, nebo si zacvičit. Také se můžete věnovat svému oblíbenému sportu. Čím více svalové hmoty máte, tím máte rychlejší metabolismus, více můžete jíst  a také více tuku spálíte.

Zdraví životní styl s dostatkem pohybové aktivity Vám pomůže v boji při snižování nadváhy.

 

Marta – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tohleto ovoce mám ráda a jím ho,ale žádné kilo mi ještě nešlo dolůSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles