Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Potraviny prospěšné našemu zdraví – péče o močové cesty

28. 08. 2011 | Péče o tělo

Ledviny jsou nejdůležitějším orgánem pro filtraci a vylučování všech škodlivých látek z krve. Například živočišná strava vytváří v těle velké množství odpadních látek, jejichž vylučování ledviny přetěžuje. Ovoce a zelenina ulehčují ledvinám namáhavou práci při čištění organismu. Strava významně ovlivňuje ledviny a močové ústrojí.

Zeleninová strava má ve srovnání s masitou stravou řadu výhod. Protože obsahuje malé množství sodíku a látek, které nepřetěžují ledviny. Ledvinám škodí především sůl, alkohol, cholesterol a nedostatek tekutin.

Účinná pomoc ledvinám a močovému ústrojí

Celer pročišťuje krev a dodává sílu celému organismu.  Éterické oleje v celeru pomáhají vyloučit z těla odpadní látky a mají řadu léčivých vlastností. Celer má podobný léčivý účinek jako cibule. Snižuje také hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Cibule - éterické oleje dodávají cibuli typické aroma, nejzdravější je syrová. Pomáhá při vylučování odpadních látek z těla. Je vhodná jako součást diety při různých infekčních ledvinových onemocněních. Chřest zelený je chutný, bohatý na vitamíny skupiny A, B, C, E a kyselinu listovou. Z minerálů obsahuje významné množství draslíku, fosforu, železa a hořčíku. Patří mezi nízkokalorické potraviny. Pomáhá při různých ledvinových onemocněních.

Vodní meloun je nejlepší pro ledviny

Je velmi chutný a dobrý na uhašení žízně v horkých letních dnech. Obsahuje betakarotén a vitamíny skupiny B. Pomáhá při problémech s ledvinami a je jako hlavní potravina očistné kúry. Všechny melouny mají hydratační a pročišťovací účinek. Žlutý meloun obsahuje méně cukru, než jiné druhy ovoce. Velkou dávku vitamínů a minerálů. Také všechny významné minerály, hlavně draslík, železo a hořčík. Jsou doporučovány všem, co chtějí zlepšit funkci ledvin. Borůvky a brusinky - účinná pomoc ledvinám. Borůvky obsahují mnoho draslíku a vitamínu A. Mají antibiotický účinek. Jsou sladší než brusinky. Jsou účinné proti infekcím močových cest. Brusinky jsou trpčí než borůvky a obsahují více kyselých látek.  Brusinky jsou ještě účinnější než borůvky v boji proti infekcím močových cest.

Lískové oříšky jsou stravitelnější než vlašské a poskytují hodně energie. Také jsou dobrým zdrojem tuků, proteinů, minerálů, vitamínu skupiny B a kyseliny listové. Konzumace oříšků se doporučuje při ledvinových onemocněních. Broskve mají nízký obsah sodíku a proteinů, jsou mírně močopudné, pomáhají při problémech s ledvinami. Hrušky pomáhají při všech ledvinových onemocněních. Neobsahují žádný sodík, který ledvinám škodí, jsou dobrým zdrojem draslíku a působí močopudně. Je to velmi chutné ovoce, které zahání žízeň. Citróny pomáhají při vylučování kyseliny močové a odpadních látek, které se v těle neustále tvoří. Zlepšují odolnost imunitního systému vůči infekcím. Květák - tato nejchutnější brukvovitá zelenina, která obsahuje betakarotén, vitamín B a E a významné množství vitamínu C. Z minerálu velké množství draslíku, který pomáhá při různých ledvinových nemocech. Pročišťuje organismus od všech škodlivin. Brambory také významně pomáhají při onemocnění ledvin. Umí částečně neutralizovat kyseliny v moči. Rajčata obsahují velké množství vody a malé množství tuku. V rajčeti jsou zastoupeny vitamín z rodiny B, kyselina listová a provitamin A. Z minerálů nejvíce železo. Díky svému složení se rajčata doporučují jako očista organismu. Mají močopudný účinek a podporují funkci ledvin.

Pravidelnou konzumací některých druhů ovoce a zeleniny můžete snížit nepříjemné účinky ledvinových onemocnění. Všechny potraviny jsou sice mnohem slabší než léky, ale nemají vedlejší účinky a můžete je užívat bez obav při různých potížích.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
skoda ze melon nelubim...
Obrázek uživatelky
profil
môžem iba súhlasiť Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
si dát meloun! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Marti, pěkný a poučný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj, Pozdravy z požehnání,
Mé jméno je Miss požehnání, jsem viděl váš profil dnes a poté, co šel přes něj
Pak jsem se do mé mysli, aby vás kontaktoval jako můj přítel. takže chci psát zpět
mi přes můj e-mailovou adresu (blessingbaby2012@hotmail.com) tak, aby l vám dá
si můj obrázek a budete vědět více o mně. Doufám, že vidět pošty brzy.
to je ode mne,
Slečna požehnání.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles