Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Potraviny prospěšné našemu zdraví – péče o močové cesty

28. 08. 2011 | Péče o tělo

Ledviny jsou nejdůležitějším orgánem pro filtraci a vylučování všech škodlivých látek z krve. Například živočišná strava vytváří v těle velké množství odpadních látek, jejichž vylučování ledviny přetěžuje. Ovoce a zelenina ulehčují ledvinám namáhavou práci při čištění organismu. Strava významně ovlivňuje ledviny a močové ústrojí.

Zeleninová strava má ve srovnání s masitou stravou řadu výhod. Protože obsahuje malé množství sodíku a látek, které nepřetěžují ledviny. Ledvinám škodí především sůl, alkohol, cholesterol a nedostatek tekutin.

Účinná pomoc ledvinám a močovému ústrojí

Celer pročišťuje krev a dodává sílu celému organismu.  Éterické oleje v celeru pomáhají vyloučit z těla odpadní látky a mají řadu léčivých vlastností. Celer má podobný léčivý účinek jako cibule. Snižuje také hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Cibule - éterické oleje dodávají cibuli typické aroma, nejzdravější je syrová. Pomáhá při vylučování odpadních látek z těla. Je vhodná jako součást diety při různých infekčních ledvinových onemocněních. Chřest zelený je chutný, bohatý na vitamíny skupiny A, B, C, E a kyselinu listovou. Z minerálů obsahuje významné množství draslíku, fosforu, železa a hořčíku. Patří mezi nízkokalorické potraviny. Pomáhá při různých ledvinových onemocněních.

Vodní meloun je nejlepší pro ledviny

Je velmi chutný a dobrý na uhašení žízně v horkých letních dnech. Obsahuje betakarotén a vitamíny skupiny B. Pomáhá při problémech s ledvinami a je jako hlavní potravina očistné kúry. Všechny melouny mají hydratační a pročišťovací účinek. Žlutý meloun obsahuje méně cukru, než jiné druhy ovoce. Velkou dávku vitamínů a minerálů. Také všechny významné minerály, hlavně draslík, železo a hořčík. Jsou doporučovány všem, co chtějí zlepšit funkci ledvin. Borůvky a brusinky - účinná pomoc ledvinám. Borůvky obsahují mnoho draslíku a vitamínu A. Mají antibiotický účinek. Jsou sladší než brusinky. Jsou účinné proti infekcím močových cest. Brusinky jsou trpčí než borůvky a obsahují více kyselých látek.  Brusinky jsou ještě účinnější než borůvky v boji proti infekcím močových cest.

Lískové oříšky jsou stravitelnější než vlašské a poskytují hodně energie. Také jsou dobrým zdrojem tuků, proteinů, minerálů, vitamínu skupiny B a kyseliny listové. Konzumace oříšků se doporučuje při ledvinových onemocněních. Broskve mají nízký obsah sodíku a proteinů, jsou mírně močopudné, pomáhají při problémech s ledvinami. Hrušky pomáhají při všech ledvinových onemocněních. Neobsahují žádný sodík, který ledvinám škodí, jsou dobrým zdrojem draslíku a působí močopudně. Je to velmi chutné ovoce, které zahání žízeň. Citróny pomáhají při vylučování kyseliny močové a odpadních látek, které se v těle neustále tvoří. Zlepšují odolnost imunitního systému vůči infekcím. Květák - tato nejchutnější brukvovitá zelenina, která obsahuje betakarotén, vitamín B a E a významné množství vitamínu C. Z minerálu velké množství draslíku, který pomáhá při různých ledvinových nemocech. Pročišťuje organismus od všech škodlivin. Brambory také významně pomáhají při onemocnění ledvin. Umí částečně neutralizovat kyseliny v moči. Rajčata obsahují velké množství vody a malé množství tuku. V rajčeti jsou zastoupeny vitamín z rodiny B, kyselina listová a provitamin A. Z minerálů nejvíce železo. Díky svému složení se rajčata doporučují jako očista organismu. Mají močopudný účinek a podporují funkci ledvin.

Pravidelnou konzumací některých druhů ovoce a zeleniny můžete snížit nepříjemné účinky ledvinových onemocnění. Všechny potraviny jsou sice mnohem slabší než léky, ale nemají vedlejší účinky a můžete je užívat bez obav při různých potížích.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !