Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Potraviny prospěšné našemu zdraví – výživa pro pokožku

26. 08. 2011 | Péče o tělo
Všechno, co sníme, se podílí na stavu naší pokožky. Správná strava je základem zdraví pokožky. Nedostatek vitamínů, minerálů a důležitých stopových prvků nepříznivě působí na její vzhled a kvalitu. Zdravá strava, která působí zevnitř, je mnohem účinnější než kosmetické přípravky, které se aplikují z vnějšku.

Pokožka je citlivá na nedostatek výživných látek. Potřebuje dostatek proteinů, esenciálních mastných kyselin, vitamíny skupiny A, B, C a E. Také minerály, zejména železo a zinek. Například vitamín E, který se hojně vyskytuje v listové zelenině, mangu, obilných klíčcích a dalších druzích zeleniny oddaluje proces stárnutí kůže a jejího svrašťování. Zdraví a vzhled pokožky závisí na čistotě krve, proto se doporučují také potraviny, které pročišťují náš organismus od různých škodlivých látek. Jedná se o ovoce a zeleninu, která obsahuje velké množství vody. Patří tady melouny, vodní i žlutý, žlutý je o trošičku výživnější než meloun vodní.  V melounech se nacházejí všechny významné minerály, hlavně draslík, železo a hořčík a také cenné vitamíny skupiny C a B. Dále to jsou rajčata, která obsahují velké množství vody a malé množství tuku. Z minerálů hlavně železo a vitamín C. Okurky, které čistí a zkrášlují pokožku. Jsou velmi bohaté na vodu. Udržují vlhkost pokožky a dodávají jim látky, které jsou pro její zdraví nezbytné. Broskvičky obsahují vše, co naše pokožka potřebuje. Jsou výborné na pročištění a udržení dobrého stavu pokožky.

Akné
Toto onemocnění se nejčastěji objevuje v dospívání. Je to infekce tukových žláz, které produkují maz, póry se ucpou a vznikne vyrážka. Při akné konzumujte stravu bohatou na ovoce, zeleninu, luštěniny a oříšky. Z jídla vylučte především cukry, sůl a nasycené tuky.

Suchá pokožka
Příčinou je ztráta vlhkosti pokožky, ale také věk. Některé potraviny zabraňují dehydrataci a předčasnému stárnutí. Vitamín E zabraňuje stárnutí kůže a jeho vysušování. Také ovoce  a zelenina, která je bohatá na ostatní vitamíny a minerály. Okurka, rajčata, mango, obilné klíčky, mrkev a slunečnicová semínka jsou velmi bohaté na železo, které pokožka potřebuje. Jsou velice výživné a pomáhají při různých problémech s kůží. Jejich konzumace se doporučuje při suché a popraskané pokožce.

Účinná pomoc pokožce
Mango - nejlepší výživa pro pokožku. Mango obsahuje všechny výživné látky, které pokožka potřebuje. Je bohaté na provitamin A, vitamín C, vitamíny skupiny B a E. Také cenné minerály. Mango přispívá k příjemnému zvlhčování. Konzumace manga udržuje pokožku zdravou, svěží a krásnou.
Burské oříšky vyživují a zpevňují pokožku. Burské oříšky patří mezi potraviny, v nichž se nacházejí všechny základní živiny v nadprůměrném množství. Jsou výborným zdrojem sacharidů, tuků, proteinů, vitamínu B, C a E, také minerálů jako je vápník, hořčík a draslík. Tato potravina se používá při problémech s pokožkou. Pravidelnou konzumací upevňujete zdraví pokožky.
Také luštěniny dodávají pokožce vše, co potřebuje, spoustu výživných látek a minerálů. Nejlepší pro výživu pokožky jsou fazole a sója.
Broskve: složení broskví je ideální pro pokožku. Obsahují všechny potřebné vitamíny a minerály, které pokožka potřebuje. Vitamíny A, C, B a velké množství vitamínu E.
Meruňky jsou cenným zdrojem provitaminu  A  a železa, které naše pokožka potřebuje.

Pleti a pokožce prospívají všechny druhy ovoce a zeleniny, strava bohatá na vitamíny a nerostné látky. Naopak jim škodí strava složená z masa, masných výrobků, nasycených tuků a povzbuzujících látek jako je alkohol, káva a kouření.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zajímavý článek
Obrázek uživatelky
profil
poučný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
.Smajlík 10b článok
Obrázek uživatelky
profil
Pleti taky svědčí dodržování pitného režimu. Okurku znám na pleť jenom zevně - a vida ono to pomáhá i vnitřně. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles