Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Potřebujete nové bydlení?

14. 02. 2009 | Moderní bydlení
Postav dům, zploď syna a zasaď strom, alespoň to bývalo životním předsevzetím našich otců a dědů. I dnes chce většina mladých lidí po škole někde bydlet.
Obstarání si vlastního domova paří mezi základní potřeby každého člověka, ale není to úplně jednoduché. Většinou se pořízení nového domu a nebo bytu řeší pomocí hypotečního úvěru. Jak se ale orientovat v nabídce úvěrů a co vše musíme vědět, abychom nenaletěli podvodníkům a opravdu žili ve svém vytouženém bytě? Přinášíme několik rad.

V každém případě bychom si měli před realizací jakéhokoli projektu naplánovat jeho postup. Protože jakákoli, byť by se zdálo banální chyba, může mít fatální zejména ekonomické a další negativní důsledky.

Nastiňme si několik základních bodů.


nové bydleníUjasnit si, kde chci bydlet, tzn. vhodná lokalita z hlediska dostupnosti do práce, za nákupy, do školy, nabídky služeb, do zdravotnických zařízení a v neposlední řadě jaké je okolní prostředí z hlediska přírodních a ekologických podmínek.

Významnou roli mají také již bydlící sousedé, vodní zdroje, a další vlivy.
Dalším neméně zajímavým bodem je cena, poloha a kvalita nabízených pozemků k nové výstavbě.

O jaký pozemek se jedná, jaký je územní plán obce (jaký je rozvojový plán obce).

Můžete se též rozhodnout pro koupi staršího domu a ten zrekonstruovat.
Jak projekt financovat (vlastní zdroje, hypotéka, stavební spoření)
Jaký zvolím plán výstavby nebo rekonstrukce (výběr vhodných stavebních a izolačních materiálů, způsob topení a ohřevu vody).
Jak žádat a co potřebuji ke stavebnímu povolení.
Jaký zvolit stavební dohled a stavební firmu.
Jak napsat smlouvy se stavebními firmami, dodavateli, dohlížiteli staveb.
Jaké zvolit vnitřní vybavení domu (schodiště, koupelny, kuchyně).
Co potřebuji ke stavbě studny a odpadní jímky.
Jak případně reklamovat materiál, stavební práce.
Kolaudace

Protože se jedná o velice dlouhý, složitý proces, tak v dnešním článku probereme pouze nákup vhodné reality a její financování.


Jak vybrat a koupit vhodný pozemek nebo dům?

K nalezení vhodného pozemku nebo domu kromě klasických kamenných realitních kanceláří lze využít i internetové realitní kanceláře. Stačí zadat a vyhledat jejich stránky, vypsat patřičná kritéria, jako jsou cena, lokalita a druh reality. Opomenout bychom neměli ani reference, případně si prohlédněte již postavené objekty, promluvte si s těmi, kteří služeb realitních kanceláří využili.

Standardní nabídkou realitních kanceláří bývá i zajištění hypotéky. Je však nutné si porovnat podmínky nabízené hypotéky s podmínkami od jiných bankovních domů, protože realitní makléř vám může nabídnout i takovou hypotéku, ze které má největší provizi a nikoli pro vás tu nejvýhodnější nabídku.
Jako relativně nejvýhodnější možnost koupě nemovitosti je dražba. Tato možnost ovšem vyžaduje solventnost kupujícího nebo bankovní záruku, ke krytí nejprve dražební jistiny (v případě, že se nestanete vydražiteli je vám do 2 dnů vrácena) a doplatku ceny dosažené vydražením.

Zdroj: SOS

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
bych fakt potřebovala
Obrázek uživatelky
profil
kiež by to už bolo
Obrázek uživatelky
profil
isteže by sa zišlo, ale dá sa urobiť a rekonštrukciou
Obrázek uživatelky
profil
a je to šílené, přemýšlíme, zda stavět nebo kupovat dům nebo byt. Ovšem byt je poslední ne moc chtěná varianta, a staré domy jsou šíleně drahé na to, jaké jsou to zhrouceniny. Ovšem stavění je zase náročné na čas, papírování a nervy, tak si vyberte, navíc, když bydlíte v nájmu, který si v případě schválení hypošky na stavbu nemůžete dovolit platit. Tak jsem zvědavá, jak to vyřešíme a sportka ne a ne pustit nějaký milionekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nelpíte na bydlení v Praze,nevadí Vám za prací kousek dojíždět a chcete získat pozemek za dostupnou cenu a žít v čistém a klidném prostředí,kupte si pozemek v Českém ráji.Nabídky najdete na Realitách na internetu,nebo Vám poradím.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles