Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Používejte ananas, je chutný a má léčivé účinky

9. 04. 2015 | Péče o tělo
Ananas dnes již mnozí vnímají jako běžnou součást sortimentu nabízeného v obchodech. Většinou ho však stále upřednostňujeme především pro výjimečné příležitosti. Obohaťte svůj jídelníček o tuto lahodnou pochoutku – dodá jídlu šmrnc a má léčivé účinky. Obsahuje betakaroten a hodně cenných vitamínů skupiny B i C. Najdeme v něm také stopové prvky hořčíku, zinku, železa, manganu, síry, fosforu a draslíku.

První krok, pořízení ananasu, bývá pro mnohé často velmi obtížný. Jak poznat, že je plod dostatečně zralý? Poradíme vám pár osvědčených triků!

Důležité je vědět, že utržený ananas již nedozrává, pokud ho budete kupovat, neměli byste to opomenout. Vybírejte jen mezi zralými tvrdými plody, ze kterých půjde snadno odloupnout vypouklá šupina kůry. Dobře si prohlédněte i listy, pokud budou svěže zelené bez zahnědlých částí, narazili jste na pěkný kousek. Neméně důležité je nakupovat tyto suroviny u spolehlivého prodejce.

Když si ananas přinesete domů, je vhodné ho co nejdříve zpracovat. V nenačatém stavu vydrží několik dní, ideálně ho skladujte při teplotě od 5 ˚C, větší chlad by mu uškodil. Začaly by se na něm tvořit hnědé skvrny a plod by se pak rychle zkazil. Pokud ananas již naporcujete, je vhodné umístit ho do lednice v krabičce, nebo zabalit do fólie.

Používejte ananas, je chutný a má léčivé účinkyLéčivé účinky

Ananas je silně močopudný, slouží tak jako podpůrná léčba nemocí močového ústrojí. Rovněž je dobrou prevencí proti různým střevním chorobám, protože chrání trávicí trakt před bakteriemi a pomáhá slinivce. Je výborným pomocníkem při průjmech i zácpě. Alternativní medicína doporučuje ananasovou šťávu při horečnatých onemocněních a v případě obtíží s nervovou soustavou. Výživoví poradci ji zase doporučují pro všechny typy čisticích a redukčních diet, protože obsahuje hodně ovocného cukru a pomáhá překonávat pocit hladu. Toto exotické ovoce je doporučované i jako velmi účinné afrodiziakum pro obě pohlaví.

Skvělý doplněk v kuchyni

Ovoce můžete konzumovat čerstvé, lze ho servírovat na plátky nebo na kostičky. Velké využití má pro přípravu různých dezertů, moučníků a koktejlů. Skvěle se hodí k drůbežím specialitám a do salátů.

Smoothie s ananasem

Potřebujete kousek ananasu, manga, pomeranče a kiwi. Vložte je do mixéru, přidejte lžičku citrónové šťávy a půl hrnku ledu. Vše rozmixujte. Hotový drink podávejte ve vysoké sklenici s brčkem.

Alkoholický Fizz

S ananasem lze vykouzlit celou řadu míchaných nápojů. Například Fizz, který připravíte z 3 cl světlého rumu, 6 cl ananasové šťávy a lžíce ananasového sirupu. Vše smícháme v šejkru, protřepeme, nalijeme do vysoké sklenice a doplníme sodovkou.

Lahodný jogurt

Oloupejte ananas, nakrájejte ho na drobné kostičky a dejte do misky. K tomu přidejte 6 lžic müsli a trochu tekutého medu a dva kelímky bílého jogurtu. Vše dobře promíchejte. Ananasový müsli jogurt je hotový. Pro lepší chuť ho dejte ještě na 10 minut odležet do ledničky.

Zdroj, foto: Kaufland


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Používejte ananas, je chutný a má léčivé účinky:

Používejte ananas, je chutný a má léčivé účinky
Používejte ananas, je chutný a má léčivé účinky
Používejte ananas, je chutný a má léčivé účinky
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !