Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Požár ve sklepě – tohle doma nezkoušejte!

6. 02. 2009 | Vaše příběhy

Nejsem z těch, kteří mají problém si poradit s nejrůznějšími situacemi, které život přináší. Zvládnu menší domácí úpravy, malování i opravu skříňky. Tenkrát jsme se ale s manželem pustili do větších oprav v bytě.

 

Část nábytku jsme nanosili po částech do sklepa a pomalu začali s malováním, opravami parapetů a dveří. Vše probíhalo k naší spokojenosti, až najednou jsem zjistila, že se nám ucpal odpad. Zkoušela jsem tradiční zvon, pak spirálu, ale nic nepomáhalo, takže se i opravy v bytě zpožďovaly. Manžel přemýšlel, jak zkusit nad odpadem „ vyzrát“ než by vyhledal pomoc odborníka. Vzal letovací pistoli do sklepa, že odpad nahřeje a bude po problému. S tím rozhodnutím, se začaly dít věci!

 

Já doma převlékala peřiny, kolem mně dováděl pes. Ve sklepě byl klid, až najednou jsem slyšela tlumené volání a z chodby se do bytu tlačil štiplavý kouř. Nevěděla jsem, co se děje, ale začala jsem mít dojem, že v domě začalo hořet!


Požár ve sklepě – tohle doma nezkoušejte!

Vyběhla jsem na chodbu, to už se dal kouř krájet. Z protějšího bytu vyšel soused a říkal, že slyšel z okna, jak můj muž volá o pomoc. Utíkal tedy zvenčí, podívat se, co se děje. Já mezi tím zavolala hasiče a šla také ven i se psem. Soused křičel, že mám donést vodu ve vědru. Manžel byl pořád ve sklepě a nemohl ven, hořely dveře a na sklepním okénku máme mříže. Nemeškala jsem a vědro vody „ chrstla“ manželovi do tváře, kterou měl doslova přilepenou na mřížích, kde „ lapal“ po dechu. Asi jsem jej tím proudem srazila zpět, protože se najednou ztratil. To už přijela policie, hasiči a záchranka. Hasiči uhasili sklepní dveře, když manžela vyvedli, nepoznala jsem jej, tvář měl černější než čertův bratr a k tomu byl pořádně zmáčený. Tvrdil, že mu nic není, ale asi byl v šoku.

 

Po celé té hrůze jsem se vrátila do bytu, jelikož jsem nechala otevřené dveře, vše bylo zasmrádlé kouřem, skříně, pes i prádlo. Ostatní věci na tom byly ještě hůře, protože byly dole ve sklepě. Až v nemocnici jsem se od manžela dozvěděla, jak to vlastně bylo: Letovací pistole se zahřála, on si ji odložil na krabici s novinami, a když to začalo hořet, odhodil ji i s krabicí ke dveřím, jedinému východu v té místnosti. Ty začaly okamžitě hořet. Pak začal křičet. Nejhorší šok zažil, když se přidušený chtěl dobrat ke kyslíku a já jsem jej proudem vody srazila zpátky do výhně. Říkal, že by to byl kuriózní případ úmrtí  -zemřel utopen v hořícím sklepě.

 

Lékařka, ke které přišel na vyšetření, zařvala a couvla, říkala mi, že si myslela, že dozrál čas a přišel si pro ni samotný Lucifer - pravil můj choť!

 

Manželovi krom malých odřenin a drobného popálení nic nebylo, na druhý den putoval domů. Já zaplatila tisícovku hasičům za výjezd, vyhodila další kusy koberců i záclon, vyprala psa a konečně si dala pořádného frťan! Na tuto svépomocnou opravu odpadu budeme určitě hodně dlouho vzpomínat. Řekla bych, že tady stoprocentně platí – tohle doma nezkoušejte! Na takové závady je potřeba zavolat odborníky a né zkoušet něčí zaručené rady. Člověka by mohly stát ty pokusy i život. My nakonec také museli zavolat řemeslníky!



Bertice – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je pěkný umělec...
Obrázek uživatelky
profil
zazit bych to na vlastni kuzi nechtela, ale napsala jste to velmi vtipneSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
no tak to nie je nič príjemné
Obrázek uživatelky
profil
nepríjemné...nám horela drevená udiareň na dvore...tiež to bol poriadny šok...pribehli susedia a uhasili sme to svojpomocne...potom sme drevenú udiareň zbúrali a postavili si murovanú Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle