Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Poznejte svůj typ postavy I.

16. 07. 2010 | Pro ženy
Pamatujte si, že každá žena může dobře vypadat, může působit upraveně, vkusně, zajímavě a elegantně oblečená. I když vzhled a vnějšek není nejdůležitější, přiznejme si to. V dnešním světě je vnějšek, to jak se oblékáte, hodně důležitý. A jelikož každý typ postavy působí jinak, proto požaduje i rozdílné oblékání – jiné střihy, vzory, oblečení, někdy i barvy dělají své. V tomto článku se vám budu snažit vysvětlit vše o vašem typu postavy, na která místa neupozorňovat a naopak jak využívat přednosti vaší postavy. Tak vzhůru do toho..

Typy postav…

Obdélník

Pokud máte postavu ve tvaru obdélníku, máte ramena i boky stejně široké, pas nevýrazný. Ženy s tímto typem postavy mívají většinou samé starosti, závidí ostatním typům postavám jejich křivky a zejména boky, jelikož ty jsou v tomto případě největším problémem. Ale nedělejte si žádné zbytečné vrásky, vše se dá napravit. Stačí nepoužívat žádné výrazné vodorovné detaily v linii pasu, nenosit široké pásky, které vaší postavě na kráse nepřidají, ba naopak. Vhodné pro vás budou střihy ve tvaru „H“, jsou i mírně projmuté v pase, které pas naznačí a postavu tak opticky upraví.

Ovál
Postava typická pro „baculky“. Ani s tímto typem postavy si nemusíte dělat žádné starosti. Je asi nepříjemné koukat na modelky, jakou ty mají postavu, ale čím dříve se naučíte vaší postavu respektovat a přijmete ji, tím lépe. Vystupovat na veřejnosti sebevědomě a sebejistě je to nejdůležitější. Nestyďte se za sebe. Střední část postavy je širší než ramena a boky. Pas je naopak od obdélníkové postavy, nejširším místem a asi největším problémem. Nejlepším východiskem ke kráse i s tímto typem postavy jsou tlumené barvy, zejména v oblasti boků, které vytvoří dojem, že je tato partie štíhlejší. Dávejte ale pozor na veliké výrazné vzory. Naopak můžete upozorňovat na štíhlá místa postavy – nohy, zápěstí, krk a dekolt. Různými doplňky v těchto místech odpoutáte pozornost od vaší baculaté postavy. Tip: Zkuste dlouhé tuniky.

Osmička
Postava tohoto typu má obvykle stejně široká ramena jako boky, viditelný, ale krátký pas, menší zadeček a úzké boky. Tento typ postavy je asi nejrozsáhlejší, ale také problémový. Nejkritičtějším místem této postavy je pas, proto v těchto místech raději nevytvářejte vodorovnou linii. Pokud ráda nosíte pásky, vsaďte spíše na užší a méně výrazné. Pas můžete lehce naznačit přiléhavějším střihem. Vhodné také budou trička s krátkými rukávy, výstřih do tvaru „V“ a vyhněte se topům s úzkými ramínky, zbytečně vám rozšiřují ramena. Předveďte na vaší postavě klady, ať všichni vědí, co vám příroda nadělila.

V příštím článku vám napíšu o dalších typech postavách – přesýpací hodiny, trojúhelník a obrácený trojúhelník plus nějaké rady a tipy na optické vylepšení vaší postavy.
Nikolette
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezký článeček...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles