Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pozor na výstavbu koupelny v patře

7. 05. 2011 | Rekonstrukce
Před několika lety jsme si pořídili dvoupodlažní domeček a protože jsme na tom tehdy nebyli finančně příliš dobře, horní podlaží zůstalo jen spoře zařízené. Především bylo až do letošního roku bez koupelny. Vzhledem k tomu, že nám ale již dorostl starší syn, který obývá jeden z pokojů v patře, rozhodli jsme se konečně pro dobudování koupelny.

Mysleli jsme si, že to bude hračka, protože vývody na vodu i odpady jsme si nechali připravit již při výstavbě. Jak se ale ukázalo, zařídit koupelnu je v dnešní době náročně jak finančně, tak i časově a pokud ji navíc budete zařizovat dodatečně v patře, připravte se i na zátěž psychickou s ohledem na neuvěřitelný nepořádek po celém domě.

Na začátku nás čekal výběr obkladů a zařozovacích předmětů. I když jsme si předem ujasnili, jaké vybavení a jakou barvu chceme, čekalo nás několik sobotních odpolední strávených obíháním koupelnových studií a následně sezení s koupelnovým specialistou při návrhu samotného uspořádání, které jsme měli původně zcela jasné. Pan "Koupelnář" nám ale tak naše představy rozmetal a rozhodil náš soulad v představách, že jsme nakonec asi po dvou měsících byli rádi, že jsme se dokázali shodnout na konečném vzhledu. A to byl teprve začátek.

Pokud si někdo myslí, že koupelna na klíč znamená vybrat si, zaplatit a pak už jenom koukat, jak se to hezky udělá bez hýbnutí prstu, je na velkém omylu. I když jsme pracovali s ověřenou firmou, byla jsem na nervy každý den. Vzhledem k tomu, že se výstavba koupelnu realizovala zhruba ve třech týdnech, nemohla jsem pochopitelně být celou dobu při tom a tak jsem každé odpoledne otvírala dveře s hrůzou, jak to doma vypadá. A i když jsme byli na nepořádek nachystáni, jemný prášek ze zdí a následně z obkladů jsme uklízeli ještě další dva týdny, kdy si sedal.

Kromě toho se právě s otázkou koupelny v patře objevily různé další problémy, jako je nutnost odvětrání i když je v koupelně okno, nutnost přitápění, aby nezůstavala koupelna vlhká a neloupala se nám výmalba ze sádrokartónu, posílení elektrické sítě z důvodu podlahového vytápění a další drobnosti. Výsledek je sice krásný, určitě by koupelna taková nebyla, pokud bychom ji zařídili hned při stavbě domečku, ale bohužel ještě dlouho budu mít toto naše čerstvé budovatelské úsilí v paměti a doporučuji všem odkládání vybavení čehokoliv v patře dobře zvážit. Já už bych to asi nikdy neudělala, když vidím, jak to vypadalo jenom se zprovozněním koupelny.

Autor:staravetev

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jsme to podobné
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
za rady..začínáme rekonstruovat koupelnu..
Obrázek uživatelky
profil
Zdeni, prosímtě probuď se! Do takovéhle problematiky nikdy nikdo nepůjde s rizikem. Víš co by to pro takového statika znamenalo? Nám nechtěli povolit odpady vedené jinak, museli jsme doložit papíry řemeslníků. Neblázni, to si nikdo jen tak na triko nevezme
Obrázek uživatelky
profil
Také se chystám rekonstruovat, ale nejdříve musím najít nějaký hezký byt Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zajíc