Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pozvánka do Dětenic

18. 06. 2016 | Vaše tipy
V únoru jsem jako dárek dostala od dětí a manžela výlet na zámek do Dětenic. Chtěla bych se s vámi podělit o svůj zážitek z této cesty, kterou jsem s rodinou absolvovala v květnu a zároveň Vás pozvat do tohoto jedinečného místa. 

Vesnice Dětenice se nachází v okrese Jičín, asi 20 kilometrů jihozápadně od Jičína a najdeme tu Středověkou krčmu, Barokní zámek, Středověký hotel a Pivovar. Já jsem s rodinou vyrazila hned ráno, protože jsme  si chtěli užít krásný den. Počasí krásně vyšlo, takže jsme doufali, že prohlídka zámku a blízkého okolí bude podle našich plánů. Auto jsme nechali na parkovišti kousek od Středověké krčmy. Nejdříve byl naším cílem zámek a tudíž jsme se vydali přes park procházkou k bráně zámku. V pokladně jsme zakoupili rodinnou vstupenku na klasickou prohlídku zámku, turistickou známku a děti dostaly razítko do cestovního deníčku.

DěteniceProhlídka s mladým průvodcem nás moc bavila. Dozvěděli jsme se, že zámek stojí na místě původní tvrze, která byla vybudována v roce 1295. Na konci 16. století byla tvrz upravena na renesanční zámek a pozdější majitelé ho přestavěli na barokní zámek. Vzhledem k tomu, že zámek byl v roce 1948 vyvlastněn, byla tu zřízena dívčí zahradnická škola a později výchovné zařízení pro děti a mládež. Teprve v roce 1998 získal zámek nové majitele, kteří ho nechali zrenovovat a opravit. Naše prohlídka začala v uvítací hale, kde jsou samé zbraně – prý asi 350 kusů a většina jich pochází z třicetileté války.

Pokračovali jsme do několika pokojů a salónků, ve kterých byly nádherné nástěnné malby a krásné dobové zařízení. Mě nejvíce zaujaly snad v každém pokoji nádherné křišťálové lustry. Děti obdivovaly lovecké trofeje a obrazy, kterých bylo v každém pokoji plno. Průvodce nás na konci prohlídky lákal na nedělní pohádkovou prohlídku zámku, která je vedena v duchu pohádkového příběhu tak, aby bavila celou rodinu a sobotní prohlídku s čarodějnicí. Když jsme po prohlídce stanuli opět před zámkem, vydali jsme se přes park procházkou k Pivovaru Dětenice, který jsme jen okukovali zvenku a dovnitř jsme vzhledem k dětem nešli. Myslím, že by je to asi nebavilo.

Středověká krčma, která se nachází v sousedství, na nás působila jako magické místo, ale my jsme pokračovali dál se svačinou v ruce, protože naším posledním cílem a úkolem bylo posbírat indicie a vyzvednout kešku, na kterou jsme byli všichni zvědaví. Návštěva Dětenic byla opravdu zážitkem, který rozhodně mohu jen doporučit. Syn se od té doby chce stát jedině rytířem.


Aknela11 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Pozvánka do Dětenic:

Pozvánka do Dětenic
Pozvánka do Dětenic
Pozvánka do Dětenic
Pozvánka do Dětenic
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíka já myslela, že do Dětenic se jezdí hlavně kvůli té krčmě Smajlík dík za postřehy
Obrázek uživatelky
profil
krásně napsané Smajlík také jsme tam byli .Slavit stříbrnou svatbu přátel.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles