Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pravidla úspěšné ženy

10. 07. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Pravidla úspěšné ženy
Podtitul: Jak získáte v práci i v životě vše, co si přejete
Autorka: Karen Finermanová
Nakladatelství: Biz books
Datum vydání. 26.5. 2014
Počet stran: 192
Cena: 289 Kč

Rozhodujete o tom, jaké oblečení si vezmete na sebe? Pak můžete rozhodovat i o svém životě i svých financích. To tvrdí jedna z nejmocnějších žen na Wall Street Karen Finermanová. Ve své knize vás naučí, jak překonáte stud a zaujmete, jak získáte sebejistotu na jednání či jak poznáte, že je čas změnit práci. Také se dozvíte, jak poznat, že nastal pravý čas k založení rodiny, jak skloubit povinnosti pracující matky a jak si vytvořit svůj vlastní jedinečný styl.

Pravidla úspěšné ženyO autorce knihy Pravidla úspěšné ženy:


Karen Finermanová
, úspěšná investorka na Wall Street, promítá do této knihy své životní zkušenosti i zkušenosti ostatních úspěšných žen, a poskytuje rady, jak vybudovat kariéru, vyrovnat se s prohrami, potkat dokonalého partnera a zvládnout napětí mezi osobním a pracovním životem. Nakonec vám nabídne rychlokurz, jak se chopit kontroly nad vlastními financemi. „Nedovolily byste muži rozhodovat o tom, kde budete bydlet, co budete nosit na sobě nebo kam budou chodit vaše děti do školy. Proč byste se tedy vzdávaly kontroly nad svými financemi,…


Ukázka z knihy Pravidla úspěšné ženy:


Kapitola 3
Jak nabrat a udržet tempo

Abyste se mohly pořádně rozjet, potřebujete nejdříve popostrčit. Klidně i několikrát.
K tomu je však zapotřebí něco dodat. Neexistuje nikdo, kdo by vás popostrčil. Jste odkázány samy na sebe a musíte se k tomu odhodlat. A musíte najít někoho, kdo vám ukáže, jak na to. Dosáhnete toho, projevíte-li iniciativu a nebudete jen neustále žádat o svolení.

Zasedám v radě Nadace Michaela J. Foxe pro výzkum Parkinsonovy choroby. Zapojila jsem se před deseti lety, protože moje tchyně Sharon Golubová s touto chorobou neúspěšně bojuje již roky. Je jednou z nejchytřejších, nejbystřejších, nejzvídavějších a nejmilejších žen, které znám. Ani ona však na nemoc nestačí. Všichni jistě znáte Michaela Foxe. Kromě energie, optimismu a sympatií, které do celé věci vkládá, je na jeho nadaci zvláštní ještě něco jiného. Kdybyste se zeptali: „Kdo má za úkol přispět k úspěšné léčbě Parkinsona?“ každý člověk zapojený v nadaci by vám odpověděl: „My.“ Kdo jim tuto zodpovědnost propůjčil? Nikdo. Zkrátka se tak rozhodli a sami ji přijali. A právě tento pohled na věc mění vše.

Potřebujete mít sebedůvěru, nebo alespoň odvahu přijímat nové výzvy a zodpovědnost. Musíte mít energii a důvtip, které nahradí znalosti, jež vám zatím chybí. Potřebujete, aby lidé kolem vás viděli váš potenciál a fandili vám, pomohli vám objevit ty nejlepší a správné příležitosti – i když jste plné pochybností nebo přemýšlíte o tom, zda opravdu musíte jít o dva kroky vzad, jen abyste se mohly posunout o krok dopředu. Kdo zodpovídá za to, zda se podaří toto vše realizovat? Vy. Takto byste měly na celou věc nahlížet: Jste zodpovědná sama za sebe, ať se vám to líbí, či nikoliv.

Jakmile sejdete z cesty, kterou má většina z nás nalajnovanou již od dětství – snažit se, pilně studovat, dostat se na tu nejlepší univerzitu –, jste v tom samy. Jasně se mi vybavuje jeden moment v posledním ročníku univerzity, kdy jsem jednoho chladného, slunečného rána na konci zimy šla po univerzitním kampusu. Najednou mě něco napadlo a doslova mě to zastavilo na místě. (Většinou jdu dál i v situaci, kdy se mi zčistajasna něco vybaví. Nejsem zase tak dramatická.) Uvědomila jsem si, že jsem pánem svého osudu.

Stála jsem na konci mapy, po které jsem se pohybovala tak dlouho. Tato známá cesta dospěla znenadání ke konci a pohled na další části mapy mi nenabízel žádné cesty, kterých bych se mohla zachytit a následovat je. Jak by řekl Robert Frost: Už nebudu muset dále žádat o svolení. Byla jsem dobrodruhem vydávajícím se do divočiny, plně zodpovědná sama za sebe. Není možné dopředu vědět, jakým směrem se vaše kariéra bude ubírat. Můžete
skončit na přímé cestě v jediné společnosti či odvětví.

Nebo se vám také může stát, že budete měnit zaměstnání, nadřízené či odvětví, dokud se nespojí více faktorů nebo jedna vaše dovednost či nadšení pro věc nezvítězí a nepřivedou vás k práci, která vám dá nejvíce. Když se však zamyslím nad kariérami skýtajícími nejvíce vzrušení, uspokojení a prospěchu – ať už fi nančního či jiného –, jejich společným jmenovatelem je nutnost pohybu a dynamičnosti. Existují změny, nové příležitosti a výzvy, které posunují lidi na takových pozicích kupředu.


Tuto knihu Pravidla úspěšné ženy koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Biz books.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !