Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Předcházíme křečovým žilám

10. 10. 2008 | Péče o tělo

Jednou z esteticky i zdravotně nepříjemných komplikací jsou křečové žíly. Většina z nás již určitě slyšela o hlavních příčínách tohoto onemocnění i o tom, jak lze vzniku křečových žil předcházet.

Bolest nohou může být varováním těla, že se přeceňujeme, děláme něco nad své síly nebo si nedopřáváme dost času na nezbytný odpočinek. Mimo to ale existuje i celá řada víceméně vážných zdravotních obtíží, ke kterým může dlouhodobé přetěžování vést.


Čas na odpočinek je důležitý
Čím to, že spousta žen i mužů má obtíže s křečovými žilami? Jedním z důvodů je i to, že nám často dělá velké obtíže najít si čas sami pro sebe. Naše nohy, které nás každý den nosí, si ale rozhodně trochu pozornosti zaslouží. Několik následujících tipů vám ukáže, že je možné najít si čas na to, ulehčit svým nohám i během náročného pracovního dne:


Choďte bosi...
Samozřejmě nelze chodit bez bot všude – ne každý den jsme na pláži nebo na čerstvém trávníku, kde je chůze naboso nejpříjemnější. Jistě se ale najdou místa, kde si můžete dovolit boty zout a dopřát chodidlům přirozenou masáž. Boty můžeme na chvíli odhodit alespoň doma, v kanceláři nebo na zahradě. Buďte si jisti, že vaše nohy tuto příjemnou změnu uvítají.


Nohy na stůl
Uvědomte si, že někdy je dobré odhodit zábrany. Svým nohám můžete ulehčit i v práci – stačí zout si boty a dát si nohy do vyšší polohy, například na stůl. Ne vždy to však vašim nadřízeným bude připadat jako skvělý nápad... Ale vaše zdraví je koneckonců přece jen přednější. Nohy na stůl ale s klidným svědomím můžete dát nahoru i při čtení knížky, sledování televize nebo při sklence vína na zahradě.


Osvěžující sprcha
Vracíte se domů večer unavená a máte pocit, že z vás vyprchala veškerá síla? Vynechte horkou koupel, po které byste byla ještě více malátná, a místo ní si dopřejte osvěžující sprchu. Několikrát vystřídejte horkou a studenou vodu. Na pomoc si můžete vzít masážní žínku nebo lufu a nohy jemně promasírovat. Pokožku masírujte krouživými pohyby, postupujte od chodidel směrem ke kolenům a ke stehnům. Bude stačit několik málo minut a uvidíte, že vaše nohy budou jako znovuzrozené.


Romantická masáž, luxus pro vaše nohy
Zkuste si s partnerem navzájem nohy namasírovat. Posaďte se naproti sobě a jeden druhému položte nohu do klína. Pokud trpíte otoky nohou, můžete partnera požádat, aby vám je natřel místně působícím gelem zmírňujícím otoky a bolesti nohou. K dostání jsou také speciální masážní oleje, můžete ale využít i běžné tělové mléko.

Masírujte jemně prsty i prostor mezi nimi, plosky nohou, oblast kolem kotníků i hřbet nohy. Vnímejte své pocity, můžete si o nich i povídat. Mimochodem – věděli jste, že nohy jsou jednou z důležitých erotogenních zón? Kdo ví, třeba se vám po náročném dni vrátí energie a večer masáží zdaleka nemusí skončit nudným sledováním televize…


Zdroj: Křečové-žíly.cz


DanielkaZ
Chytrá Žena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Právě jsem se vrátila z masáže nohou, paráda!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles