Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Předpokládané zvýšení cen elektřiny v roce 2011 se zákazníků společnosti E.ON zřejmě téměř nedotkne

13. 12. 2010 | Finance
Energetická společnost E.ON Energie snižuje na příští rok svým zákazníkům z řad domácností cenu silové elektřiny o 10 %, drobným podnikatelům o 15 %. „Společnosti E.ON Energie se pro příští rok podařilo dosáhnout velmi dobrých nákupních cen, takže můžeme zlevňovat. Nebýt očekávaného navýšení cen u regulovaných položek, mohlo dojít dokonce ke snížení konečných cen elektřiny,“ prohlásil předseda představenstva E.ON Energie Michal Šafář.

Tento příznivý vývoj však negativně ovlivňuje nekontrolovaný nárůst počtu solárních elektráren, instalovaných především v letošním roce. Výrazně vyšší výkupní cena elektřiny z těchto elektráren se promítá do regulovaných částí celkové ceny elektřiny pro zákazníky. Některé studie v této souvislosti hovořily o zvýšení konečných cen elektřiny pro domácnosti v roce 2011 až o 18 %. Konečná výše ceny elektřiny, kterou domácnosti budou v roce 2011 platit, není v tuto chvíli ještě známa. „V současné době čekáme schválení zákona Senátem. Jde o návrh jednoho z opatření vlády ČR, které by umožnilo pokrýt část nárůstu celkové ceny z jiných zdrojů, než je cena pro naše zákazníky,“ vysvětluje mluvčí společnosti E.ON Vladimír Vácha. „Pokud dojde ke schválení předložených zákonů Poslaneckou sněmovnou a Senátem v nezměněné podobě, očekáváme, že budeme schopni svým zákazníkům příští rok nabídnout celkové ceny na přibližně stejně úrovni, jako jsou ty letošní,“ vysvětlil mluvčí.

E.ONŠetřete a sbírejte body


Přestože výše konečných cen elektřiny ještě není známa, již dnes můžeme říci, že pokud se nezaměříme na naši spotřebu elektřiny, náklady na elektřinu zatíží rozpočty našich domácností i firem minimálně jako v letošním roce. Úspora energie je zřejmě jedinou cestou, jak snižovat své účty za elektřinu. „Společnost E.ON Energie chce tuto snahu podpořit, a proto přichází s produktovou nabídkou Benefit. Tato nabídka přidává zákazníkům z řad domácností, kromě reálného snížení nákladů, další bonus za to, že v meziročním srovnání sníží svou spotřebu elektřiny. Zákazník je za úsporu energie odměněn body, které může směňovat za odměny. Jejich přehled a další informace nalezne zákazník na stránkách www.eon.cz/benefit,“ dodává Vladimír Vácha.

Z čeho se skládá cena elektřiny?

Celková platba zákazníka za elektřinu se skládá z platby za dodávku elektřiny, kterou stanovují samotní dodavatelé (výrobci a obchodníci) a z regulovaných položek - platby za distribuci elektřiny a související služby, jejichž výši každoročně stanovuje Energetický regulační úřad.

E.ON




















Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
no myslím,že se budem ještě divitSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ani já ne
Obrázek uživatelky
profil
tak tomu neverím
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles