Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Předprodej vstupenek na Letní shakespearovské slavnosti zahájen

1. 05. 2008 | Kultura
Letní shakespearovské slavnosti zahajují od 15. dubna předprodej vstupenek na rok 2008. Tradiční divadelní přehlídka pod širým nebem proběhne letos od 25. června do 8. září a kromě obvyklých scén v Praze, Brně a Bratislavě se nově odehraje také v Ostravě a Košicích.

Letní shakespearovské slavnosti poprvé nabídnou i komfortní číslovaná sedadla na obou pražských scénách. Vstupenky na tři a více představení lze až do 15. května koupit přes exkluzivního předprodejce TICKETPORTAL. Teprve poté se rozběhne prodej lístků na jednotlivé večery.

Letní shakespearovské slavnosti„Předprodejem vstupenek na nejméně tři představení vycházíme vstříc věrným divákům, kteří na naše hry chodí v létě i několikrát,“ říká výkonný ředitel festivalu Letních shakespearovských slavností Václav Beránek. Ti tak mohou získat vstupenky v předstihu, najednou a v termínech dle svého výběru. Výhodná nabídka platí i pro firmy a není zpoplatněná žádnou další přirážkou.

Jak uvádí mluvčí Letních shakespearovských slavností Magdalena Bičíková, na programu české části festivalu je letos celkem devět inscenací včetně tří premiér. Těmi bude letos KOMEDIE OMLYLŮ v režii Ivana Rajmonta a česko-slovenská inscenace SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ s Oldřichem Víznerem a Táňou Pauhofovou. V obnovené premiéře uvedou Letní shakespearovské slavnosti i tragédii OTHELLO, kde roli Jaga nově ztvární Martin Stránský. Počítá se i s úspěšnými reprízami: BOUŘÍ s vynikajícím Janem Třískou v roli otroka Kalibana,  KUPCEM BENÁTSKÝM s Bolkem Polívkou v úloze lichváře Shylocka a rozvernou komedií JAK SE VÁM LÍBÍ s Mariánem Labudou, Martinem Dejdarem a sestrami Norisovými.

Letní shakespearovské slavnostiFestival  Letní shakespearovské slavnosti přivítá i několik zajímavých hostů: hru SMÍM PROSIT, LADY? MACBETH v režii Martina Huby tu po několik exkluzivních večerů představí renomované brněnské Divadlo Husa na provázku. Teatr Ludowy z Krakova uvede tragédii RICHARD III v režii známého polského filmaře a divadelníka Jerzyho Stuhra, který ztvární i hlavní roli. Svou verzi KOMEDIE OMYLŮ předvedou na slavnostech i ostravští herci v produkci agentury PaS de théâtre a v režii Petera Gábora. Novinkou slovenské části Shakespearovských slavností bude ANTONIUS A KLEOPATRA: historický kus Williama Shakespeara však diváci v České republice uvidí až příští rok.

Letní shakespearovské slavnostiLístky na Letní shakespearovské slavnosti lze letos pořídit za 790 korun do první zóny hlediště, druhá zóna je za 540 korun. „Ceny nejlevnějších vstupenek - 280 korun do třetí zóny - jsme se rozhodli zachovat,“ říká Beránek, který zároveň poukazuje na výhodné slevy pro držitele ZTP, učitele a studenty.

Jen v Praze, v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu a na nádvoří hudební fakulty AMU na Malostranském náměstí, je plánováno 98 představení. Celkem se má v rámci festivalu odehrát až 156 shakespearovských večerů. Největší zájem pořadatelé předpokládají právě o novinky v čele s KOMEDIÍ OMYLŮ: tvář „české Sophie Loren“ Jitky Čvančarové, která v inscenaci ztvární žárlivou Adrianu.


Více o Letních shakespearovských slavnostech se dozvíte na oficiálních webových stránkách www.shakespeare.cz.

Čtěte také zajímavosti o českém překladateli Shakespearovských děl Martinu Hilském.


ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Letos se určitě taky chystám, loni už sem nesehnala lístkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ja byla loni v Brne na Spilberku a bylo to uzasnyyyy a letos o tom uvazuju znovu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles