Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Předvánoční české filmové tipy. Nenechte si ujít dvojky Anděla Páně i tvory pojídající ponožky

4. 12. 2016 | Filmové novinky
Předvánoční a vánoční doba je ideální na návštěvu kina. Rodina bývá pospolu a máma může vyhnat děti s tatínkem na pěknou pohádku, aby měla čas věnovat se úklidu a pečení vánočního cukroví. Nebo dcera s mámou vyrazí na zajímavý film samy, aby si užily pěknou dámskou jízdu. Případně může rodinka vyrazit o svátcích nebo mezi nimi do biografu celá a užít společnou zábavu. Jenže na co vyrazit? Přinášíme tipy na české filmy, které měly premiéry letos na podzim říjnem počínaje, a nebo si ještě stihnou premiéru odbýt do Vánoc.

Další dobrodružství Petronela i záhady lichých ponožek

Začneme pohádkami. Češi jsou tradičně mistři animovaných filmů a tuhle pověst potvrzuje i animovaný rodinný snímek Lichožrouti. Určitě i vám doma při praní běžně mizí ponožky a zbývají jenom ty liché. Kdo za to může? Samozřejmě lidožrouti, zvláštní tvorové, kteří ponožky žerou. Dobrodužný příběh a svět dvou znepřátelených lichoužroutích gangů se nápadně podobá tomu lidskému. Pobaví a potěší. Lichožroutí animace je vtipný nápad a rodinnou návštěvu v kině určitě nezklame.

Další rodinnou pohádkou je toužebně očekávaná dvojka Anděla páně. Jednička byla bez nadsázky skvělá, chytrá a pouhých deset let od natočení se už stala filmovou klasikou a patří k Vánocům úplně stejně jako Tři oříšky pro Popelku. Problémem většiny pokračování úspěšných filmů je, že vaří z vody a jde, jak se říká o nastavovanou kaši. U dvojky by tenhle problém hrozit neměl. Ti, kdo si zamilovali jedničku, se znovu potkají s Andělem Petronelem i čertem Uriášem. Ve vtipném pohádkovém podání se přesvědčí o tom, že cesta poznávání vede hlavně k sobě samému a láska, přátelství nejsou jenom prázdná slova, ale hodnoty, které stojí za to. Když se rodinka na tenhle film vydá, chybu rozhodně neudělá.

Krása fotbalu i elitní policistky

Překvapivé a potěšující je, že se do kina chodí i na dokumenty, a to z různých oblastí. Zkrátka neplatí, že se lidé chtějí pořád a jenom bavit, občas se jim zachce i trochy toho přemýšlení. A co je tedy v nabídce pro otevřené hlavy? Táta se synem mohou zajít na česko-slovenský film o fotbale s názvem Finále. Probírá se tu čtyřicet let staré finále mistrovství Evropy v Bělehradu. Najdete v něm čtrnáct životních příběhů tehdejších fotbalových hrdinů a stojí to za to.

Za usvědčením Berdychova gangu stála v devadesátých letech jistá Helena K., mladá elitní policistka. Dokument Zákon Helena mapuje její život, kariéru policistky, kdy její případ změní její život. Nemá se kam a za koho schovat. Ocitá se v přímé konfrontaci se zločinem a jeho světem. Pokud občas pochybujete, že naše policie je k něčemu, zajděte na tenhle film, možná trochu změníte názor.

Třetí a poslední dokument má název „Miluj mě, jestli to dokážeš“. Na sex mají právo i hendikepovaní. V poslední době se o této dříve tabuizované skutečnosti hodně mluví. Film otevírá toto téma odvážně na příběhu tří mužů: Adama a dvou Tomášů. Navzdory svému zdravotnímu postižení se vydají naplnit svoji touhu po lásce. I díky novému filmu už není sexuální asistence neznámým pojmem. Pokud máte rádi kontroverzní a aktuální témata a chápete, že i postižení chtějí milovat a být milováni, vypravte se na tenhle snímek.  

Pobavte se v Ostravě i Tuchlovicích

Legendární bloger Ostravak Ostravski je se svými sedmi Deníky Ostravaka fenoménem. Film se stejnojmenným názvem Ostravak Ostravski vznikl podle jeho námětu. Ostatně, hlavním hrdinou je horník Jarek, samozřejmě jak jinak, než z Ostravy. Pokud chcete filmovou komedii, můžete zkusit třeba právě tuhle. Jde o sled více či méně vtipných scének, který rozhodně neurazí. 

Z ranku komedie je i poslední režijní počin režiséra Tomáše Vorla. Film Instalatér z Tuchlovic líčí život čtyřicetiletého instalatéra Luboše Cafourka, šikovného, spolehlivého, jenže naprosto nepraktického řemeslníka, který nepříjemné věci odsouvá na později. A jeho maminka, která mu vaří, pera a o všechno se stará, se marně snaží, aby konečně získal partnerku. V hlavní roli uvidíte Jakuba Koháka, jeho tragikomická figurka je fajn. Dobrý film, který není ztrátou času.

Třetí komedie Bezva ženská na krku líčí osudy učitelky Elišky, která se rozhodne začít znova v jedné středočeské vesničce. Zdejší starosta ji nastěhuje do domku, kde bydlí hrobník Božíček, který se „ženskýma definitivně skončil“. Jízlivý a hulvátský Ondřej Vetchý je výborný a zdatně mu sekunduje Petra Hřebíčková.

Na Ondřeje Vetchého, tentokrát ve společnosti Ani Geislerové, se můžete podívat i v nové romantické komedii Pohádky pro Emu. Starému mládenci, který byl až do svých padesáti let zvyklý žít sám, se najednou převrátí život. Podle telefonátu z Prahy zjistí, že má prý dceru Emu…



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
👌
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles