Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Překvapivý původ zásnubního prstenu!

30. 09. 2020 | Svatba
Dnes je zásnubní prsten považován za symbol lásky, úcty a věrnosti. Nebylo tomu tak, ale vždy. Historie zásnubních prstenů je ve skutečnosti velmi překvapivá. To, co dnes pro nás představuje lásku, nebylo ve starověku nic víc než jen označení vlastnictví. Velká romantika to není, že? Naštěstí se však časy změnily!  Netoužíte vědět, co vlastně váš prstýnek z lásky znamená, než zveřejníte post na instagramu #zasnoubena?


3 maličkosti, které byste měly vědět o zásnubních prstenech:

•    Pochází z Říma, kde byl znakem vlastnictví
•    Původně nebyly zdobené drahokamy
•    Diamanty a kameny získaly na oblíbenosti až ve 20 století

Starobylý symbol „vlastnictví“

zásnubní prstenTak jako známe původ mnohých zvyků a tradic, můžeme vystopovat i historii zásnubních prstenů. Tedy ne snad přímo my, ale Gemologický institut Ameriky, který zjistil, že pochází ze Starého Říma, v období před našim letopočtem. Zde ženy nosily kroužky ze slonoviny, pazourku, kostí, mědí a železa, aby tak stvrdily obchodní smlouvu, anebo potvrdily vzájemnou lásku a poslušnost.

Zlaté prsteny byly později nalezeny v troskách Pompejí, což jen poukazuje na oblíbenost lesklého kovu v dané době. Římané byli také příznivci vlastnění dvou zásnubních prstenů. Jeden ze železa nosili doma a druhý ze zlata pak na veřejnosti. Když budete chtít mít prsteny dva, prostě se vymluvte na tradici Římanů.

Znak manželství

Do roku 858 neměl zásnubní prsten oficiální význam. Až Papež Mikuláš I.  prohlásil, že zásnubní prsten ze zlata představoval úmysl muže oženit se.  Diamanty se na prstenech poprvé objevily až v roce 1477, kdy rakouský arcivévoda Maximilián I. Habsburský požádal o ruku Marii Burgundskou. Prsten tehdy představoval dlouhé a úzké diamanty usazené ve tvaru „M“.

Třpyt diamantů!

Přestože vévoda navrhnul jako první diamantový prsten, trend se z takového zdobení stal až bezmála o 500 let později, přesněji od roku 1947. Tehdy britská společnost De Beers těžící diamanty v jižní Africe zahájila reklamní kampaň. S pomocí hollywoodských hvězd a hesla „DIAMOND IS FOREVER“ (Diamant je navždy), získaly tyto zásnubní prsteny obrovskou popularitu! Není se čemu divit. Diamanty jsou nejdokonalejší kameny na Zemi a dokonale dokážou podtrhnout krásu ženy. Ty je pro to pochopitelně milují.

Poslední žhavé trendy

V posledních letech přibývá odvážných budoucích nevěst, které touží po barevnější kombinaci. Volí buď různé barvy kovu, ale nebojí se sáhnout i po jiné barevnosti zirkonů či jiných kamenech např. tanzanitech, které mají podmanivě temnou modrou barvu. Když princ William požádal o ruku Kate Middletone, vybral ohromující safírový zásnubní prsten.

Tolik o původu zásnubního prstenu. Až bude někdo vtipkovat, že prstýnky jsou jako malá pouta, budete vědět, že není daleko od pravdy.

Zdroj, foto: Brilas.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavé
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles