Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přemýšlíte nad kurzem plavání pro své nejmenší? Řekneme vám, proč do toho jít.

3. 10. 2018 | Vývoj
Skupinové lekce plavání pro kojence a děti se v dnešní době řadí mezi populární aktivity, které se těší stále větší oblibě. Patříte mezi rodiče, kteří zvažují, zda se se svým prckem přihlásit do podobného kurzu? Prozradíme vám, proč je plavání pro vaše miminko to pravé.
 
Společný pobyt ve vodě je úžasným zážitkem pro dítě i rodiče. Mimo dobré nálady, kterou miminkům přináší, jde do jeho prvních narozenin o jednu z mála komplexních pohybových aktivit. Navíc, díky získání pozitivního vztahu k vodě v tak brzkém věku, je velmi pravděpodobné, že se dítě naučí dříve a lépe plavat. Cílem kurzů kojeneckého plavání není naučit miminka či batolata plavat, ale dopřát jim, aby získala pozitivní vztah k vodě, osvojila si správnou techniku dýchání a připravila se na budoucí výuku plavání, která obvykle začíná mezi čtvrtým a pátým rokem.

kurzy plaváníPravidelné plavání dětí, s kterým můžete začít již po zahojení pupíku, přináší celou řadu dalších výhod, mezi které patří zejména podpora psychomotorického vývoje, zlepšení koordinace i hrubé motoriky. Děti se navíc postupně otužují, čímž se posiluje jejich imunitní, srdeční i cévní systém, a zvyšuje se celková odolnost organismu.

Plavání má mnoho benefitů pro zdraví. Děti díky němu celkově lépe prospívají, zlepšuje se jejich trávení, prohlubuje spánek a posiluje chuť k jídlu. Kromě mnoha dalších výhod pohyb ve vodě napomáhá k odstranění a prevenci nedostatků a vad držení těla.

Ačkoli je navštěvování kurzů a častý pobyt ve vodě prospěšný zejména pro dítě, jedná se o skvělou aktivitu také pro rodiče. Plavání může například maminka pojmout jako pravidelnou společenskou aktivitu, která příjemně zpestří mateřskou dovolenou. Navíc pomáhá rozvíjet citové pouto mezi dítětem a matkou.


Zdroj, foto: Aquapalace Praha


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Za mě velká spokojenost, chodíme od 8. měsíce a už podruhé opakujeme, je to sice finančně trochu náročnější, ale stojí to za to. Malý je v kolektivu cca 5 dětí ve skupince, zadovádí si ve vodě, pro maminy je to takové vypadnutí z každodenní rutiny. Máme možnost náhradních lekcí v případě nemoci. Při ukončení kurzu malý dostal medaily a diplom - dle mě pěkná památka, i když si to pamatovat nebude, tak já jsem za něj velice spokojená. Chodíme do Hradce Králové - Plavání Vydrýsek =)
Obrázek uživatelky
profil
Za meho mladi zadne plavani malych deti nebylo a taky jsem se plavat naucila.Jinak teda krome bezvadnych zazitku si muzete odnest i spoustu nemoci,protoze maminkam se penize za propadnute lekce casto nevraci a proto mnohdy jdou na plavani i s nemocnym miminkem.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles