Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Přežila jsem vlastní dítě

20. 07. 2011 | Vaše příběhy
Jak už z názvu vyplývá - ano, bohužel přežila jsem vlastního syna. Je to rok a půl, co mne, své další dva sourozence a rodinu navždy opustil. Proč? Proč se to stalo mně? Proč zrovna můj syn? Doposud jsem nenašla na své otázky dostačující odpovědi a myslím, že ani nenajdu. Proč je život tak nespravedlivý?

Proč musí trpět nevinní? Proč umírají... - děti? Byl to veselý malý kluk, co měl každého rád a naopak, všichni měli rádi jeho. Byl veselý a na svůj věk nadměrně chytrý. Byli jsme všichni tak šťastní. Nic nám nechybělo, protože jsme byli milující rodina s třemi dětmi. Děti byly naší největší radostí.To naši rodinu každý den stmelovalo více a více. Tak proč naše štěstí nemohlo existovat dále?

Proč se před rokem a půl musela vloudit do rodiny zdrcující bolest a naši rodinu nečekaným úmrtím našeho synka úplně ochromit? Za co? Nikomu jsme nic neudělali a ani ten malý? Není větší bolesti..., opravdu. A když jste rodičem, nic horšího neexistuje, než smrt vašeho dítěte. Věřte mi. Se synkovou smrtí se nesmířím nikdy. Nikdy nepochopím, proč zrovna on a proč zrovna má rodina. Nebo spíš pochopit nebudu chtít.

Od smrti synka uplynul rok a půl a v naší rodině se od jeho smrti nic nezměnilo. Já každý den brečím, a nejhorší jsou pro mě noci. Každou chvíli se mi zdá, jak malého syna držím za ruku, a najednou se vzbudím a všude ticho a tma a já ruku prázdnou. A čas? Ten se v naší rodině zastavil úplně. Jeho sourozenci na něj neustále také myslí, protože nejednou mi učitelky vykládaly, že se jejich bratříček objevuje na výkresech, nebo v úkolech. A také oni sami o něm každou chvíli mluví.

Dcerka se i kolikrát rozbrečí. A to je pro mne samotnou o to horší, když vidím, že se trápí i dcerka.Těžko vysvětlíte osmiletému dítěti důvody, proč jeho bratříček umřel. Proč? Protože sama nevím. Někdo si říká, že mám ještě dvě děti, pro které musím tady být a kvůli nim být šťastná, ale ono to není tak lehké. Ano, své dvě děti miluji a udělala bych pro ně cokoliv, ale už to nejsem já. Něco odešlo zároveň s mým synkem. Těžko Vám to zde vysvětlit. Asi byste museli být v mé situaci, abyste mne pochopili. Ale nikomu, ani nejhoršímu nepříteli, bych nic tak bolestivého jako smrt dítěte, nepřála zažít. Nikdy a nikomu.

Naše rodina už nebude nikdy tak šťastná jako dříve. Bolest nás bude doprovázet po celý život, i když se časem trochu otupí. Ale synka nám už nic a nikdo nevrátí.

Nepromeškejte jediný okamžik dávat svůj čas a lásku svým dětem. Jejich životy jsou nesmírně křehké.


Autor:mamina30

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
protože moc dobře vím,co prožíváte. Přišla jsem o dceru před 2 roky, měsíc před vánocemi.Za dalších 14 dní zemřela švagrová a za měsíc a půl otec.Po dalších 3 měsících otec mého přítele.Ti poslední dva už měli své léta,tak s tím se člověk trochu smíří,ale ne s odchodem velmi mladých lidí.Není chvíle,abych nevzpoměla,pořád ji mám na očích a hrozně moc mi chybí...
Obrázek uživatelky
profil
Tak tento příběh je hodně smutný. Máme v rodině případ zemřela mně sestřenice, už maminka dvou malých dětí a znovu těhotná, její maminka moje teta je z toho pořád špatná (přestože jsou to už 4roky) a pořád bude už proto, že jsou po ní 2 malé děti holčička a kluk. A to jí paradoxně možná i hodně pomáhá se z toho dostat že se o ně dost často stará. Jsou její radostí.
Ano kdo nepoznal nepochopí. Přeju hodně sil ať se vám daří. Tady pomůže jen čas.
Obrázek uživatelky
profil
nikdo z nás, kdo to nezažil, si neumí představit bolest, kterou matka zažívá. A je asi jedno, jestli je dítě ještě malé anebo už dospělé.V jednom rozhovoru paní Vendula Svobodová řekla, že je také hrozné, když pro matku, které zemře dítě, neexistuje pojmenování. Jsou vdovy, sirotci, ale matka mrtvého dítěte je co?
Přeji vám hodně, hodně sil, potřebujete je vy i vaše rodina.
Obrázek uživatelky
profil
Moc smutné počteníčko, když zemře dítko. Bolest zůstane, ale ty krásné prožité chvíle s dítětem, vám nikdy nikdo nevezme.
Obrázek uživatelky
profil
Nedovedu si to představit i přestože mám v okolí 3 rodiny, které přišli o to nejcenější jedna zrovna před měsícem. Pochovali 7letého chlapečka
měl nádorové onemocnění.
Držím moc palečky, aby bylo aspoň trošku lépe a jak píše lahanza - máte další děti snažte se (je to a bude velmi těžké)jim zpříjemnit chvilky s vámi.Váš syn by určitě chtěl, aby jste se zase začli radovat. Hodně sil a štěstí.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles