Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Při nákupu v supermarketech si dejte pozor na cenovku

23. 04. 2008 | Finance
Při nákupech v samoobsluhách všech druhů bychom měli přesně vědět, co kupujeme a za jakou cenu. Případ z tohoto článku názorně demonstruje, že u pokladny po zákazníkovi chtějí za zboží cenu, která odpovídá nalepené cenovce s čárovým kódem a ta se někdy může značně lišit od cenovky na regálu.

V sobotu odpoledne jsem vyrazil na malý nákup do jednoho obchodního domu zaměřeného na domácí dílnu, zahradu a hobby. Mohl bych napsat, kde to přesně bylo, ale to není pro tento článek důležité, podobný problém může nastat kdekoliv. U pokladny jsem potkal pána, který si stěžoval na to, že kupoval  otvírák za 58 Kč a pokladní po něm požadovala 225 korun. Vzhledem k tomu, že jsem se s případem setkal již  ve fázi řešení, dozvěděl jsem se, jak tomuto omylu pravděpodobně došlo:


Pozor při nákupechNěkterý chytrý zákazník před ním koupil dražší otvírák za 225 Kč a zaplatil jen 58 Kč. Zjistil totiž, že cenové nálepky umí odlepit a přehodil nálepky mezi levnějším a dražším otvírákem. Sám si pak koupil dražší kus za nižší cenu.  Pokladna totiž přečetla čárový kód levnějšího nástroje přilepený na dražším a požadovala pouhých 58 Kč!


Nyní čekal levnější otvírák přelepený dražší cenovou nálepkou na svou oběť. Naštěstí zákazník, jehož jsem potkal, věděl co kupuje a za jakou cenu. Nenechal se tedy připravit o 167 korun, ale protestoval proti vyšší ceně a úspěšně prosadil svá práva zákazníka. 

Dejte si tedy při nákupu pozor na to, kolik stojí zboží, které kupujete. Samozřejmě se mohlo stát i to, že výměnu nálepek s cenami nezpůsobil vychytralý zákazník, ale že pracovník obchodního domu nalepil cenovky špatně. Řešení případu s vychytralým zákazníkem totiž vymysleli pracovníci obchodu při řešení reklamace vyšší ceny. Jejich cílem bylo nevrhnout stín podezření na svého kolegu, který lepil na zboží etikety s cenami. To však nic nemění na tom, že zákazník, který ví co kupuje a kolik by to mělo stát podle cenovky v regálu, se proti vyšší ceně oprávněně ohradí.



Zdroj: SOS

 

Luis

ChytráŽena.cz





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
v hypermarketech se to dá vyřešit na informacích, v malých obchodech je to větší problém - o nějakém vracení nechtějí ani slyšet.
Obrázek uživatelky
profil
Tak problémy s cenami jsem největší zažila u nás v malém krámku. A ne ve velkých supermarketech
Obrázek uživatelky
profil
Z nimi mám velmi špatnou zkušenost.Mockrát se stalo,že výrobek byl ze slevou a u pokadny mi naúčtovali cenu plnou.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
U pokladny v marketu většinou nemám čas dávat zboží zpět do vozíku a současně kontrolovat kasu. Když od pokladny odejdu, zkontroluji zakoupené zboží s paragonem. Chyba? Hned jdu k informacím. Zatím jsem vždy uspěla. Chyba není vždy jen v hyperm. Koupila jsem rolovanou plec, reklamovala a pak bylo zjištěno, že zřejmě nějaký zákazník dražší rolovanou plec pohodil do levné rolované pleci a zřejmě si koupil levnější rolovanou plec. Když si nejsem jistá, jaká je správná cena, dívám se na kod v regálu i na kod na zboží. Ale i tak se stane, že mně vytočí. V Lidlu je třeba mít oči Smajlík pořádně otevřené, aspoň já. Složitě hledám cenovku. Mám brýle do dálky, druhé na čtení a třetí na intern.Smajlík. Ale i tak je svět krásný. Pěkný den přeji Všem.
Obrázek uživatelky
profil
Take jsem se s tim setkala:( Sice slo o malickost ale stejnak... Meli u vyrobku napsanou slevu a namarkovali mi to za tu cenu ktera ve sleve nebyla... Je to strasne jaky v tom maji bordel..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles