Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Příběh o skořici

13. 11. 2008 | Krása

Dávno tomu, kdy lidé žili v souladu s přírodou a jejími řády. V této době nám příroda věnovala velmi vzácný a aromatický dar v podobě nádherného stromu. Lidé mu v průběhu staletí dávali různá jména, my ho dnes známe pod názvem skořicovník. Avšak kromě nádherné vůně a chuti se může skořice pochlubit i mnoha léčivými účinky. Schválně, zkuste si potichu pro sebe vyslovit její jméno. Cítíte také tu uklidňující sílu, která se vám náhle rozlévá po těle?


Peníze i války

Skořice bývala v dávné minulosti natolik ceněná, že se kvůli ní některé národy bili jiní jí dokonce používali jako platidlo. Proč vlastně? Jistě to nebylo pouze kvůli charakteristickému aroma.


Nezaměnitelná a velmi příjemná vůně skořice, jistě i vám se při pomyšlení na ni vybaví zimní večery u krbu, svařené víno, nebo výborné pečivo právě vytažené z trouby.  Avšak její význam má i v oblasti léčiv. Prokázány byly totiž její léčivé účinky: byla ceněna především pro své antibakteriální schopnosti, proto se často používala k hojení ran , blahodárně působí také na nejrůznější zažívací obtíže - podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, uklidňuje koliky, průjmy a pomáhá také při nevolnosti.
 

Moderní výzkumy nám ukazují, že skořice v sobě skrývá opravdu velký potenciál. Není proto divu, že se s ní hojně setkáváme také v oblasti wellness a zdravého životního stylu. Spousta druhů sprchových gelů, mýdel či pěn do koupele kombinuje skořici se spoustou jiných bylinek.


Když nám příroda tak štědře podává pomocnou ruku, byla by jistě škoda ji nevyužít, nemyslíte? Býváte často večer unavení z kolotoče všedního dne? Stavte se cestou domů v oblíbené drogerii a udělejte si radost malou svíčkou a skořicovou pěnou do koupele. Doma si dopřejte si uklidňující lázeň, uvidíte jak Vás skořice v koupeli posílí a jak uklidní vaše sny...


Zdroj: Kossuth.cz


DanielkaZ
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Miluju ji hlavně při vánočním pečení perníčkách.
Obrázek uživatelky
profil
taky se doporučuje dát do látkového sáčku nalámanou skořici, několik celých hřebíčků a celý pepř, pak pověsit k hlavám postele v ložnici a už jen čekat na hezké sny, nebo jestli to bude mít afrodiziakální účinky. na někoho to funguje.
Obrázek uživatelky
profil
I my máme rádi skořici na štrůdl, skořicové šneky.Zkoušela jsem ji přidala na švestkový koláč a měla jsem také úspěch.
O kosmetice se skořicí jsem ještě neslyšela
Obrázek uživatelky
profil
taky ji miluji,dáváme si ji i na palačinky, i do těsta na lívance se hodí.
Obrázek uživatelky
profil
mám ráda jak v jídle (lívance, štrůdl, skoř. šneci) tak i jako vůni do aromalampy, nebo voňavé svíčky.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles