Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Přihlaste své děti do projektu Akademie programování. Hravou a zábavnou formou se naučí základy kódování

29. 10. 2016 | Výchova
V říjnu v rámci evropské iniciativy Europe Code Week byl v České republice spuštěn další ročník projektu Akademie programování, která si klade za cíl rozšířit povědomí o kódování na českých školách, naučit děti zábavnou formou základy programování, a zvýšit tak jejich uplatnitelnost na trhu práce. 

Do projektu se může přihlásit každý a to prostřednictvím své školy, či kterékoliv dětské či studentské zájmové organizace, kroužku či hnutí. Určitě neváhejte, jelikož díky Akademii programování mají vaše děti možnost osvojit si snadnou a zajímavou formou dovednosti, které se jim v budoucnu budou velmi hodit. 

Akademie programování organizuje nezisková vzdělávací organizace Czechitas, která má s výukou programovacích dovedností u dětí velkou zkušenost. Jejich posláním je právě získávat jednoduchou, přístupnou a zábavnou formou děti a mladé lidi pro obor IT, přičemž se soustřeďuje především na dívky. Akademie programování se však zaměřuje také na chlapce a jejím primárním cílem není vychovat nové profesionální programátory, ale ukázat dětem dovednosti, které se jim budou v budoucnu hodit, ať již se rozhodnou pro jakékoliv povolání.

Akademie programováníPodle nejrůznějších průzkumů totiž v roce 2020 bude až 90 % profesí vyžadovat alespoň minimální znalost kódování. Již velmi brzy tak bude pro získání dobrého pracovního míst důležité, zda uchazeč umí vytvořit například svůj vlastní blog nebo webovou stránku.

Akademie programování probíhá v rámci desetihodinových workshopů zaměřených na programování her v jazyce KODU či programování aplikací pro mobilní a dotyková zařízení v TouchDevelop nebo C#. Akademie může být součástí výuky výpočetní techniky na školách nebo probíhat jako odpolední kroužek. Samozřejmostí jsou hotové výukové tutoriály a tréninky učitelů, díky kterým bude i pro vyučující výuka zábava. Akademie je pro školy a děti zdarma. Více informací se dozvíte na www.akademieprogramovani.cz. Zde se také dozvíte, jakým způsobem je možné se do projektu zapojit.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !