Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Příhody z pekařství - kostelní

30. 11. 2014 | Vaše příběhy

Náš krámek s pečivem krásně vzkvétal a nacházel si nové a nové zákazníky. Především o vánočky se lidé pomalu perou. Potěšil mě jednou jeden dědoušek, kupující dvě vánočky. U kasy počítal drobné, které mu babička na pečivo dala, a pronesl: „A bábinka mi říkala – běž jen k nim! Já to poznám, když vánočku koupíš jinde. Ta jejich je nejlepší!“ Ano, vánočky, navíc za výrobní cenu, trhají žebříček nejprodávanějšího pečiva ve městě! A tak jich objednávám víc a víc, a stále jsou vyprodané.

Ten den mě navštívila stará paní. Rozhlédla se po prodejně. „Dobrý den, pojďte dál,“ usmála jsem se na starou paní.

„Jsem tu poprvé, ale sousedka mi říkala, že máte moc dobré vánočky,“ řekla paní.

„To se nemýlila. A máme buď čisté, nebo s mandlovým posypem,“ spustila jsem svou oblíbenou chvalořeč na naše pečivo. Paní jsem seznámila se sortimentem, a ta odcházela nejen s vánočkou, ale také s borůvkovým frgálem, koláčem a grahamovými rohlíky. Mimochodem, také za velmi příznivou cenu.

kostelní příhodaDruhý den paní přišla opět. „Tak mám vzít vánočku ještě dvěma sousedkám. Byla moc dobrá. A já si taky ještě jednu vezmu.“ Přišourala se s taškou na kolečkách, aby ji nákup nezatěžoval. „Víte, já ji nejdřív musela vyzkoušet. Ale protože je tak výborná, řeknu o ní v kostele. Zpívám ve sboru a zaručuji vám, že lidé, jak půjdou z kostela, si jistě vánočku koupí."

To odpoledne se děly věci! Přicházeli k nám lidé, kteří si našeho krámku nikdy ani nevšimli. Je schován v budově a lidé ho tak snadno přehlédli. Paní ze sboru jim ale řekla o našich vánočkách. Kupovali jednu, dvě, nebo i tři. Odcházeli obtěžkáni a já pozorovala, že ten den vánočky na odpolední směnu nezůstanou. A lidé vyzkoušeli, a rádi se vrátili nejen pro vánočku. Jen jsem si od paní ze sboru nechala nadiktovat, kdy přesně jsou v našem kostele mše, abych na ty dny měla objednáno dost krásně vypečených vánoček. Když naše pekařství navštívil i samotný farář s tím, že celý kostel si o našich vánočkách šušká, potěšilo mě to dvojnásob. A pokud Bůh přece jen existuje, budu to mít tam nahoře dobré. Zásobuji kostel vánočkami!


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Příhody z pekařství - kostelní:

Příhody z pekařství - kostelní
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
týče reklam, tak tady jsou placené reklamy. V klikačkách jsou dárky právě od autorů reklam. Můžou dát reklamu, dají dárek, ten pak admin použijí do konta nebo jako dárek za klikačku. Já to už neřeším. Prostě se řídím tím, co mohu, protože s tím taky nic jiného neudělám. Měla jsem fajn práci, milé lidi... A šéf to zničil. Sám pozná, co provedl. Já to řešit víc nebudu...
Obrázek uživatelky
profil
děkuji. Ale šéf je buran, proto k poslednímu prosinci končím. Je to to nejlepší, co můžu udělat. Mnoho zákazníků chodí do obchodu v plesnivém sklepě už jen kvůli mně. Odejdu, nepřijdou už ani oni. Už nyní mám i tři hodiny mezeru a nikdo nepřijde. Ale to už není má věc. Majitel nemá o obchod zájem, je sprostý, tak sám pozná, co jsem pro ty lidičky dělala. Ale bude se mi po nich stýskat, jsou to moc hodní lidé. Ale sklep je sklep, plíseň je plíseň a člověk má jen jedno zdraví...
Obrázek uživatelky
profil
psané zajímavě..a Ať se v pekárně daří!!!!!!
Mně taky zamítli pár článků, že dělám reklamu a pak vyšly články pomalu i s adresou penzionu..asi je to i o náladě adminek..
Obrázek uživatelky
profil
Jakápak reklama? Copak jsi v nějakém článku uvedla adresu Vaší prodejny či město, odkud jsi??? NE! Tak proč zakazují hezké články?

Je škoda, že Váš šéf je neschopný něco zajistit. Bylo by to určitě lepší mít lepší prostory, jak pro Tebe, tak pro zákazníky.
Obrázek uživatelky
profil
žádná nebyla. Usiluji o změnu prodejny, chci to opět rozjet, protože ty ceny a kvalita pečiva jsou jinak výborné. A pokud se mi to podaří, budu mít dál práci, jinak dávám věpověď.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles