Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přijďte na masopust do ZOO DĚČÍN už v sobotu!

20. 02. 2009 | Zvířátka

Smažené koblihy, tanec, zpěv, roztodivné masky a soutěže. Přesně tak to bude již tuto sobotu vypadat v děčínské zoologické zahradě.  Společně se svými návštěvníky se totiž zoo chystá oslavit tradiční pohanský svátek – Masopust.

„Hostem odpoledne bude folklorní soubor Lužičan z Krásné Lípy, který ve veselých masopustních maskách zazpívá, roztančí a rozveselí návštěvníky,“ uvedla vedoucí Centra návštěvnických služeb Zoo Děčín Ing. Dagmar Floriánová.

Návštěvníci se mohou těšit také na masopustní průvod zahradou, tradiční zvyk - předčítání hříchů medvěda a hned několik soutěží. „Tou nejhlavnější bude soutěž O nejchutnější masopustní koblihu. Může se do ní zapojit každý, kdo se nebude bát zadělat těsto, usmažit koblihy a donést je do zoo, kde je posoudí odborná porota a vybere tu nejchutnější. Podrobná pravidla jsou k dispozici na našich webových stránkách,“ vysvětlila Floriánová.

Masopust v ZOO DĚČÍNV dalších soutěžích půjde například o pojídání koblih na rychlost nebo třeba o nejhezčí masopustní masku. Všichni, kdo dorazí v sobotu do zoo v masce, se mohou těšit na slevu na vstupném. Ti, co přijdou v masce evropské šelmy, mohou do zoo úplně zadarmo. Ostatní masky pak dostanou slevu na vstupném ve výši 20%.

A proč právě evropské šelmy? "Děčínská zoo v letošním roce opět podporuje záchrannou kampaň Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií EAZA, a ta letošní se týká právě evropských šelem. Více o kampani se můžete dozvědět na samotné akci a na webových stránkách ZOO DĚČÍN, kde je k dispozici také seznam ohrožených evropských šelem, na které lze uplatnit slevu,“ doplnila vedoucí centra.    

Akce Masopust v zoo začíná na Pastýřské stěně v sobotu 21. února ve 14 hodin.

Zdroj: ZOO DĚČÍN

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !