Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přijeďte, vyhrála jste!

2. 05. 2015 | Vaše příběhy
Tak zněl hlas v telefonu před 20 léty. Ale začnu hezky od začátku, měli jsme ještě jen pevnou linku a také žádnou zkušenost s těmi, jak se jim dnes říká, „ŠMEJDI“.
Zvoní telefon, tak ho vezmu a představím se. Ozve se příjemný ženský hlas mladého věku a hned jmenuje jménem, které jsem jí vlastně řekla a moc se radovala, že mě zastihla doma.  „Víte, paní, vy jste vyhrála u naší cestovní kanceláře dovolenou na Kanárských ostrovech.“ Teď jsem nevěděla, co říct a tak váhavě říkám: „To není možné, nikam nejezdíme.“ Slečna ale miloučkým hláskem hned mi vymlouvala můj omyl, že bych ale nemohla vyhrát. „My jsme si udělali průzkum o tom, zda ráda cestujete a kolegyni jste odpověděla, že ano.“ Vtom jsem si vzpomněla, že mi opravdu před několika dny někdo s tímto dotazem volal. „No to je pravda, ale nic víc.“ „Tak vidíte,“ hned hlásek ožil, „tak právě vy jste ta šťastná a vyhráváte 8denní letecký zájezd na Mauricius, jako hlavní cenu!“

 Celá jsem se rozklepala a třesoucím se hlasem nejistoty, spojené s radostí, říkám: „A kdy?“ „No, víte, to musíte nejdříve přijet k nám do krajského města,“ a uvedla adresu. „V kolik hodin?“ Vše upřesnila a že ještě zavolá. Musela jsem si sednout, protože jsem byla plná dojmů z toho, že to není možné, abych právě já, smolař, něco vyhrála? Čekala jsem na manžela, až přijde z práce a zvěstuji mu tu novinu.

vyhrála jsteNenechala jsem ho ani najíst a převléknout a už se ze mě sype radost z výhry. „To není možný,“ říká manžel, „to byl asi omyl a vůbec, já nikam nejedu a na zájezd taky ne! Do letadla jen přes  mou mrtvolu!“ Znala jsem jeho názor a tak jsem mu dala najíst a přemýšlela jsem, jak ho získat k tomu, abychom tam přece jen jeli a když, tak ať letí některý ze synů. Představte si, souhlasil, asi byl zvědavý víc než já. Slečna ještě několikrát zavolala, upozornila na to, že bude k nám hovořit anglický manažer cestovní kanceláře. Bude připravená presentace s občerstvením, tak by bylo dobré přijít  ve společenském oblečení. Když si na to vzpomenu, jak jsem vystřídala obchody, kadeřnici a kosmetičku, tak dnes už se divím, jak opravdu se může i mladší člověk nechat zmanipulovat.

Přišel den D a my odjeli do krajského města na presentaci. Před domem postával hlouček asi 10-15 lidí a šeptem diskutovali o tom, co vyhráli a jak je to možné. Náhle se dveře otevřely, vyšla jedna ze slečen a zavedla nás do vyššího patra budovy, kde byla velká místnost se stolečky, slunečníky a po stěnách plakáty s mořem. Bylo to hezké a co jsme se rozhlíželi, přišly další slečny a uvedly dvojice ke stolkům a ke každému páru si přisedla jedna slečna. V čele místnosti byla školní tabule. Přišel mladý muž v černém obleku a v anglickém jazyce nás přivítal a začal tím, že než začneme, zasoutěžíme si a uvidíme, jak umíte smlouvat. V cizině to budete potřebovat.

Byli jsme s manželem v Paříži, tam jsem si s černochy smlouvala o ceně na zboží. Samozřejmě jsem to hned chtěla zkusit i na presentaci a nakonec jsem usmlouvala litrový šampus. Potom ale začala nabídka prodeje leteckých zájezdů a kdo koupí, bude vylosován na Mauricius. To jsme nečekali a zpozorněli jsme. Slečna nám po všech informacích předložila smlouvu a začala nás přesvědčovat, jak levně nakoupíme. Byla doslova neodbytná a vlezlá. Z milé hostitelky se stala  bojovnice o získání podepsání smlouvy. Manžel byl silně neoblomný a trval na tom, že on nikam nepojede a že na to nemáme. Já ho už prosila: „Pojedeme, já bych chtěla vidět moře.“ 

„Ne, nemáme na to a lhali, že jsme vyhráli a jedeme domů,“ řekl rázně. Vůbec nás nechtěli pustit, slečna stále chodila se ptát, jestli tedy můžeme odejít a to manžela rozzlobilo a řekl, dám to policii. Hned jsme mohli odejít. Ani nevíte, jak jsem později byla manželovi vděčná, protože ti, co si zájezdy koupili, se sami museli všude dopravit, nikdo na ně nikde nečekal, bez jídla a noclehu. Byla to pouze letenka. Co bychom si bývali počali, to nechci ani domyslet. Od té doby se nepředstavuji a nedivím se, že tolik lidí na to doplatí, když jsou důvěřiví. Proto chci ještě napsat, nikam nejezděte, když vám někdo slibuje něco zadarmo, potom se nezklamete. 

Barunka73 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Přijeďte, vyhrála jste!:

Přijeďte, vyhrála jste!
Přijeďte, vyhrála jste!
Přijeďte, vyhrála jste!
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkně jsi to napsala. Také mám různé zkušenosti s tzv. Šmejdy. Ale nikdy jsem nepodlehla tak, abych toho později litovala.
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také se nám před lety stalo, že jsme byli pozváni na podobnou akci, nejdřív se chovali mile a vstřícně ale když jsme nepodepsali to hned byla jiná. Tak jsme se zvedli a prostě odešli. Jednalo se tenkrát o Kanárské ostrovy, od té doby ze zásady odmítáme kamkoli chodit a nejvíc ze všeho nesnášíme, když se nám někdo nutí do bytu s předváděčkou.
Obrázek uživatelky
profil
Mnohokrát vám všem děkuji za vaše příspěvky k mému článku.Je vidět, že je to téma, které stále trvá a my musíme být neustále obezřetní. Je toho ale mnohem víc na co si musíme dávat pozor a je na to potřeba neustále upozorňovat.Bára
Obrázek uživatelky
profil
Cca před 15 lety se nám stalo něco podobného. Také šlo o Kanáry, naštěstí jsem si firmu před schůzkou proklepla přes Google a šli jsme tam jen na občerstvení (myslím že to nakonec byla jen sklenička džusu)a pobavit se. Bylo to ve městě, kde jsem pracovala, takže žádné výdaje navíc. Průběh přesně jako ve článku. Odešli jsme před koncem, ale nějaké dvojice natěšené byly.
Obrázek uživatelky
profil
Pekne si to napísala.
Pred tými 20 rokmi sme my nemali telefón, mobily ešte neboli, ale chodili do schránok letáky, ktoré lákali na rôzne prezentácie s obedom či pohostením.
Asi na dve sme s manželom išli, ale nikdy sme nič nekúpili a manžel potom odmietal na podobné akcie chodiť.
Teraz, keď máme mobily a niekto zavolá a ponúka "výhodný" nákup, tak hovor hneď hovor preruším s tým, že nič nepotrebujem a nekúpim.
Jednoducho na zázraky neverím a čo potrebujeme, vieme si zohnať sami.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles