Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přinášíme tipy do domácnosti, které pomůžou zatočit s nepořádkem a zmírnit alergie

26. 06. 2017 | Domácnost
-Komerční sdělení-

Oteklé oči, plný nos, svědění nebo záchvaty kýchání. Příznaky jsou individuální, nicméně všichni alergici se jednoznačně shodnou na tom, že jim dokáží pěkně znepříjemnit život. Ani vědci to nevidí v budoucnosti moc optimisticky a odhadují, že v roce 2025 bude trpět alergií každý druhý Evropan.

České republice vévodí nesnášenlivost na pyl či roztoče, což jsou jedny z nejrozšířenějších alergenů. Podráždit nás umí také chlupy domácích mazlíčků. S narůstajícím teplem zvířata línají a spadaná srst se dokáže rychle roznést a alergiky potrápit. Čtyřnohých kamarádů se naštěstí nemusíte hned zbavovat. Stačí dodržovat několik jednoduchých pravidel a domů si pořídit kvalitní čisticí pomocníky jako jsou například robotické vysavače.    

úklid domácnosti

Co pomůže od alergií?


Pečlivý úklid, to je zaklínadlo, které vám od alergií skutečně pomůže. V boji proti nezvaným návštěvníkům určitě zabere, když budete konstantně udržovat nízkou teplotu vzduchu a sucho v bytě. Nezapomínejte ani na pravidelné větrání a vpuštění denního světla do místností, kde se roztoči vyskytují nejvíce. Tyto základní postupy vás od nepříjemných alergenů, kterými jsou převážně plísně, zvířecí chlupy a samotný pyl zaručeně zachrání. Navíc, paraziti se drží hlavně u země, proto několikrát v týdnu pečlivě vyluxujte.

Robotický kamarád nevíří prach


Nebaví vás každý den vysávat? Šikovnou alternativou neustálého ohýbání se s vysavačem v ruce je domácí robotický vysavač iRobot. Na rozdíl od klasických vysavačů při úklidu vůbec nevíří prach. Tím pádem výrazně pomáhá alergikům v nekonečném boji. Navíc robot pracuje, zatímco vy budete například v práci či s rodinou na výletě.

Kde si roztoči hoví?


Roztoči jsou téměř po celém bytě, ale nejvíce se jim daří v ložnici a u často používaného čalouněného nábytku nebo na místech, kde odpočívají domácí mazlíčci. Další dobrou radou je udržovat nízkou vlhkost v bytě, která přispívá k tomu, že se nebude alergenům v domácnosti líbit. Popřemýšlet byste měli také nad pořízením protiroztočových povlaků, které škůdce doslova zastaví.

Zvláštní kategorie: alergie na zvířecí chlupy


Pokud se u vás vyvinula alergie na zvířecí chlupy až poté, co jste si pořídili čtyřnohého kamaráda, nezoufejte. Když zvířeti dopřejete alespoň dvakrát týdně pořádnou koupel, snížíte vylučování dráždivých látek dokonce až o 90 %. Pomohou i speciální roztoky, které se vtírají do srsti zvířete.
 

Chlupy nejsou hlavní problém


Alergické symptomy nevyvolávají samotné chlupy, jak se dlouho věřilo. Alergeny tvoří v základě bílkovinné molekuly, které najdeme v moči, slinách, odumřelých buňkách nebo výměšku mazových žláz. Chlupy pak slouží jen jako určitý přenašeč, na kterém ulpívají.

Elegantní robotický vysavač s původem z NASA


iRobot RoombaSamostatný vysavač Roomba 886 se chová jako opravdový gentleman. Elegantní pomocník totiž vždy myslí jen na vaše pohodlí a s prací neskončí, dokud není hotová. Aby byl jeho úklid co nejefektivnější, využívá inovativní čisticí systém AeroForce. Dva gumové kartáče se speciálně uzpůsobenými drážkami roztočí proti sobě tak, aby v úzké štěrbině mezi nimi vznikl silný podtlak, který vsaje všechny nežádoucí nečistoty. Ty navíc Roomba 886 dokáže zaměřit akusticky i opticky. V jeho velkokapacitním sběrném koši tak skončí všechno, co na podlaze nemá co dělat. Model je vhodný i pro alergiky, špičkově vyčistí celý byt nebo rodinný dům. Vybaven je funkcí Room to Room, která automaticky zmapuje celý uklízený prostor a vyčistí jednu místnost po druhé. A jelikož správný gentleman je samostatný, ani Roomba 886 nevyžaduje žádnou zdlouhavou údržbu. Věnujte se chvíli tomu, co vás opravdu baví, a přenechte úklid domácnosti těm, pro které jsou čisté podlahy přímo životním posláním. Samostatný vysavač pořídíte na www.irobot.cz za cenu 18 989 Kč.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Přinášíme tipy do domácnosti, které pomůžou zatočit s nepořádkem a zmírnit alergie:

Přinášíme tipy do domácnosti, které pomůžou zatočit s nepořádkem a zmírnit alergie
Přinášíme tipy do domácnosti, které pomůžou zatočit s nepořádkem a zmírnit alergie
Přinášíme tipy do domácnosti, které pomůžou zatočit s nepořádkem a zmírnit alergie
Přinášíme tipy do domácnosti, které pomůžou zatočit s nepořádkem a zmírnit alergie
Přinášíme tipy do domácnosti, které pomůžou zatočit s nepořádkem a zmírnit alergie
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle