Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Případy inspektora Gamache 1: Zátiší

28. 04. 2014 | Knižní tipy
Název knihy:
Případy inspektora Gamache 1: Zátiší

Autorka: Louise Pennyová
Nakladatelství: Knižní klub
Datum vydání: květen 2014
Vázaná vazba
Počet stran: 328 stran
Cena: 314 Kč

Vražda a útulný kanadský venkov, kde se lidé doma ani nezamykají, to nejde příliš dohromady. Tím spíš, že se obětí stala vážená stará dáma a k násilné smrti došlo v lese, navíc překvapivým způsobem.

Armand Gamache, vrchní inspektor quebecké Sureté, který je k případu přivolán, však moc dobře ví, že i ta nejidyličtější místa na zemi mívají svá nebezpečná tajemství. „Na vraždě je zvláštní, že bývá spáchaná často desítky let předtím, než k ní skutečně dojde,“ říká gurmán Gamache a čtenáře čeká vskutku vybraná literární hostina. V pravém i přeneseném slova smyslu.

Případy inspektora Gamache 1: Zátiší„Hvězdný debut“ – tak označili v Kirkus Reviews tuto detektivku, úvodní z dnes již devítidílné série vycházející ve 20 zemích, mnohonásobně oceněné (Agatha Award, Edgar Award, Barry Award, Anthony Award) a pravidelně zařazované mezi top tituly roku (New York Times, Publishers Weekly, People Magazine, Amazon).

A časopis Booklist dodává: „Knižní klenot…“


Ukázka z knihy

Případy inspektora Gamache 1: Zátiší


Obřad byl krátký a neosobní. Kněz se zjevně s Jane Nealovou v životě nesetkal. Nikdo z rodiny nevstal a nepromluvil nad rakví, kromě Andrého, který přečetl jeden z krásných citátů z Písma asi s takovým porozuměním, jako kdyby četl televizní program. Všechno probíhalo ve francouzštině, ačkoli Jane sama byla anglofonní. Obřad byl čistě katolický, přestože Jane byla anglikánka. Po něm Yolande, André a Bernard společně vyšli k uložení rakve. Pohřeb samotný byl určen „pouze pro rodinu“, i když Janeinou rodinou ve skutečnosti byli její přátelé.
„Ve vzduchu je cítit ochlazení,“ řekla Clara Morrowová, když se objevila u Gamachova lokte, oči podlité krví. „Dneska v noci přejdou dýně mrazem.“ Podařilo se jí vyloudit úsměv. „V neděli budeme mít u Svatého Tomáše vzpomínkový obřad za Jane. Týden potom, co umřela. Budeme rádi, když se zúčastníte, pokud by vám nevadilo přijet zase k nám do vsi.“
Gamachovi to nevadilo. Když se tak rozhlížel, uvědomil si, jak moc má tu ves i ty lidi rád. Škoda že jeden z nich je vrah.

O autorce knihy Případy inspektora Gamache 1: Zátiší

Pennyová Louise

Kanaďanka LOUISE PENNYOVÁ (1958) je rodačka z Toronta, v současné době žije s manželem v malé vesnici jižně od Montrealu, nedaleko amerických hranic. Osmnáct let pracovala jako rozhlasová moderátorka, po svatbě se rozhodla pro kariéru spisovatelky. Od roku 2005 vydává sérii klasických detektivek – případů vrchního inspektora Gamache, jež se dočkaly mnohonásobných ocenění (Agatha Award, Edgar Award, Barry Award, Anthony Award), pravidelných zařazení mezi nejlepší tituly roku (New York Times, Publishers Weekly, People Magazine, Amazon) a především celosvětové čtenářské přízně. Druhý díl série, nazvaný Vražedný chlad, připravujeme k vydání na podzim tohoto roku.



Tuto knihu Případy inspektora Gamache 1: Zátiší koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Případy inspektora Gamache 1: Zátiší:

Případy inspektora Gamache 1: Zátiší
Případy inspektora Gamache 1: Zátiší
Případy inspektora Gamache 1: Zátiší
Případy inspektora Gamache 1: Zátiší
Případy inspektora Gamache 1: Zátiší
Případy inspektora Gamache 1: Zátiší
Případy inspektora Gamache 1: Zátiší
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles