Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Připravte své vlasy na podzim!

31. 10. 2017 | Péče o vlasy
Přestože jsou letní měsíce stále v plném proudu, přibývá i více deštivých dnů značících příchod podzimního období. Se změnami počasí bezprostředně souvisí také změna v péči o pleť nevyjímaje péči o vlasy a vlasovou pokožku. Jak nejlépe eliminovat šok způsobený teplotními změnami a zajistit plynulý přechod mezi obdobími tak, aby vlasy zůstaly nadále zdravé a krásné?

S výběrem vhodné vlasové kosmetiky příliš neotálejte

Léto samotné představuje pro vlasy značnou zátěž v podobě nadměrného slunečního záření a v kombinaci se slanou vodou tak mnohdy dochází k rozsáhlému poškození struktury vlasu. Podzim je proto ideální období pro hloubkovou regeneraci, která vlasům dodá potřebné živiny a připraví je na nadcházející zimní sezónu.


Připravte své vlasy na podzim!Aby vlasy při přechodu z teplého počasí nijak nestrádaly, je důležité obohatit stávající vlasovou péči o produkty s dostatkem vitaminů a antioxidantů. Tím zajistíte vlasům přísun nové energie, kterou potřebují pro boj s negativními vlivy nadcházejícího zimního období. A pokud jste již v létě dali přednost péči na olejové bázi, rozhodně z ní nyní neslevujte. Oleje, ať už olivový, kokosový, arganový či například mandlový, vlasy vyživí a mnohdy uchrání zničené konce před nepopulárním zkrácením.


Vždy je však lepší využívat přípravky s příměsí oleje nežli olej samotný, neboť ten může vlasy naopak přesušit v důsledku narušení rovnováhy mazových žláz. Pokud ovšem trváte na aplikaci čistého oleje, nanášejte ho pouze do vlhkých délek nejlépe v podobě vlasového zábalu a pokožce hlavy se snažte zcela vyhnout. Výbornou volbou jsou také masky a kondicionéry s keratinem, které napomáhají k obnově namáhaných vlasů a zároveň pokožku hlavy zklidňují.

Nebojte se obrátit na odborníka

Mnohdy však ani oleje na záchranu suchých a polámaných konečků nestačí a je nutné jejich zastřižení. Pokud si tedy již s roztřepenými konečky nevíte rady, návštěvu kadeřnického salonu neodkládejte. Pro udržení požadované kvality vlasů je vhodné zastřihovat konečky každé tři až čtyři měsíce. Po horkém létě však doporučuji vlasům co nejvíce ulevit, pokud tedy uvažujete nad změnou image, je právě toto přechodové období vhodnou volbou.

Se změnou vizáže bezesporu souvisí také případná změna barevného odstínu, kterou lze se správně zvolenými produkty taktéž napomoci k vyšší regeneraci vlasového vlákna. Děje se tomu však pouze za předpokladu, že se vyhnete barvám s příměsí peroxidu. Na trhu však již v dnešní době existuje široká škála barev s přírodními oleji a minerálními látkami, nebojte se proto poradit se svým kadeřníkem a vybrat pro vás a vaše vlasy tu nejšetrnější péči. A co se odstínu týče, podzim již dávno nepatří pouze rezavé a kaštanově hnědé! Zbavte se tedy zajetých klišé a inspirujte se světovými trendy, kterými jsou pro nadcházející sezonu blond v teplých odstínech, kouřová hnědá i ledově platinová.

Vyživujte zevnitř

A pokud se rozhodnete svým vlasům dopřát ještě více prvotřídní péče, zaměřte se kromě pečující vlasové kosmetiky také na svou stravu. Nejlépe uděláte, pokud do svého jídelníčku zařadíte dostatečné množství sezónního ovoce a zeleniny, kvalitní bílkoviny obohacené o luštěniny a zejména pak oříšky a semínka, které jsou zdrojem zdravých tuků napomáhajících vstřebání důležitých vitaminů. Vitaminy samotné můžete doplňovat také formou potravinových doplňků, kde je však nutné dbát na jejich kvalitní složení, aby při jejich vstřebávání nedocházelo ke zbytečnému zatížení jiných tělesných orgánů.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka