Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Připravte svoji suchou pokožku na zimu!

14. 09. 2017 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Po příjemném, sluncem prohřátém létě se pomalu blíží období, které nepřeje lidem se suchou, až atopickou kůží. S podzimem a zimou se blíží čas střídání teplot, chlad, vítr, a naopak vyhřáté místnosti i sice zubaté, ale často velmi intenzivní, slunce. Bez správné péče se dostaví efekt napnuté pokožky, pleť se vysušuje, svědí a celý povrch těla se stává značně přecitlivělý. Takto namáhanou kůži je potřeba promazávat, hydratovat a vyživovat pomocí přípravků, které ji ochrání a poskytnou ztracenou rovnováhu.

Zkuste ureu


Některé složky krémů stojí za to v chladných měsících vyzkoušet, protože mají opravdu blahodárný účinek na citlivou a suchou pokožku dětí i dospělých. Takovou přísadou je určitě močovina neboli urea. Jde o tělu přirozenou látku, která se využívá v lékařství i kosmetice díky svým hydratačním schopnostem, čímž chrání kůži před vysoušením. Lidé se suchou a citlivou pletí mají bohužel až o polovinu méně této látky ve svrchních vrstvách kůže než lidé s normálně hydratovanou kůží. Urea má také keratolytické vlastnosti, což znamená, že napomáhá odstraňování šupin odumřelé kůže. Přípravky obsahující ureu dokážou velmi dobře udržovat suchou kůži v dobrém stavu, zanechávají ji jemnou a hebkou.

Vitella UMéně vody a mýdla znamená více


Pokud vy nebo vaše děti trpíte suchou, atopickou kůží, vězte, že voda hydratuje pouze do 30 vteřin. Pak naopak vysušuje, a proto delší horké koupele pouze zhoršují stav kůže. Vyhněte se nadměrnému koupání a dlouhým, horkým sprchám. Teplota vody by neměla přesahovat 37 stupňů a délka koupele 10 minut. Nevhodné je také používání klasických mýdel a gelů, které nejenom že kůži vysušují, ale také ji zbytečně dráždí. Podobný efekt má na pokožku používání agresivních pracích a čisticích prostředků.


Na co si dát pozor při jídle


Lidé se suchou a atopickou kůží by měly pro zlepšení stavu své kůže vynechat ze svého jídelníčku dráždivou stravu, zejména čokoládu, cukrovinky, kávu, alkohol, ale i kořeněná jídla. Zároveň je vhodné zvýšit příjem tekutin, hlavně pramenité vody. Je důležité si říci, že kůži je pro zlepšení jejího stavu velmi vhodné správně vyživovat nejen zvenku ale také zevnitř. Nezbytné jsou antioxidanty, a to zejména vitamíny C a E, dále pak vitamíny A, D, K, beta-karoten a některé z vitamínů řady B. Zdraví kůže pozitivně ovlivní například ryby či krůtí maso, ale také lněná semínka, ořechy a mandle.

Mazat a zase mazatVitella U


Velmi zásadní je pro lidi se sklonem k suché pokožce a atopiky časté promazávání kůže. Vhodným prostředkem k získání vláčné pokožky může být zjemňující výživné lotio Vitella U. Vitella U je určena pro pravidelnou péči o suchou a atopickou pokožku. Přispívá k ochraně a regeneraci, tím pomáhá předcházet zhoršení stavu problematické a suché kůže. Přípravek Vitella U je vhodný používat pravidelně, nejlépe ráno a večer. Lze ho aplikovat na pokožku celého těla. Vitella U obsahuje kromě urey také vitamíny A, E a panthenol. Urea (močovina) změkčuje, zjemňuje a zvlhčuje postiženou pokožku a přispívá k odstranění šupin odumřelé kůže. Vitamín A zvyšuje odolnost kůže vůči infekci a podporuje její regeneraci. Vitamín E chrání pokožku před působením volných radikálů a zvyšuje pružnost i odolnost kůže. Panthenol suchou pleť zklidňuje, zvláčňuje a má velmi dobrý hojivý účinek.
Vitella U je k dostání v lékárnách a neobsahuje parabeny.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Klikneš na narozeninový poklad, potom nahoře na počet bodů a zobrazí se ti historie sběruSmajlík
třeba takhle:
16. 10. 2017 22:20 Sebrán "Štístko" za 30 bodů
16. 10. 2017 22:15 Sebrán "Štístko" za 30 bodů
16. 10. 2017 22:12 Sebrán "Štístko" za 30 bodů
16. 10. 2017 22:08 Sebrán "Štístko" za 30 bodů
16. 10. 2017 22:05 Sebrán "Štístko" za 30 bodů
16. 10. 2017 22:00 Sebrán "Štístko" za 30 bodů
16. 10. 2017 21:57 Sebrán "Štístko" za 30 bodů
Obrázek uživatelky
profil
kliknout na celkem bodů v narozeninovém pokladu
Obrázek uživatelky
profil
6x Smajlíkštístko
Obrázek uživatelky
profil
7 Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
5
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles