Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přírodní kosmetika – pleťové masky

29. 07. 2013 | Krása

Kůže je nejen největším orgánem lidského těla, ale zároveň je také nejvíce vystavena vnějším vlivům. Reaguje velice citlivě na ultrafialové paprsky, nečistoty či chlad, ale také na nejrůznější tělesné či duševní pochody. Všechny jmenované faktory mohou na kůži zanechat trvalé stopy, které se časem hromadí. To asi každá z nás dobře zná.

Avšak přibližně od třicátého roku života se regenerační proces začíná zpomalovat. Naše tělo je odkázáno na pomoc zvenčí. Jedná se zejména o rozumnou životosprávu a pravidelnou péči o kůži, mimo jiné pomocí účinných pleťových masek.

 

Správné nanášení masky:

Masku naneste nejprve na bradu, pak na vnější části tváří a na čelo. Poté směs nanášejte na kořen nosu a na obě strany tváří směrem ven. Ústa, oči a obočí maskou nikdy nepřekrývejte. Chcete-li ošetřit i krk, což velice doporučuji, postupujte odspoda nahoru, jako když nanášíte krém.

pleťové maskyPoužití pleťové masky:

Pleťovou masku aplikujte 1-2x týdně a nechte působit po dobu 20 minut. Regenerační masky nanášejte večer před ulehnutím, povzbuzující naopak předtím, než vyjdete z domova. Nejlepšího účinku se dočkáte, budete-li po nanesení masky uvolněné ležet. Já osobně velmi příjemně relaxuji.

 

Jahody na povzbuzení:

Vysoký obsah vitamínu C činí z jahod cennou složku mnoha pleťových masek, povzbuzuje, osvěžuje a propůjčuje unavené pokožce zdravý vzhled a růžovou barvu. Dále jsem zjistila, že další účinnou látkou obsaženou v jahodách je síra, která podporuje zejména prokrvení kůže, kromě toho má protizánětlivé účinky.

 

Med na uklidnění:

Včelí med je další cennou surovinou k výrobě kosmetických přípravků, a to zejména díky svým antibakteriálním účinkům, obsahuje ovocný a hroznový cukr, enzymy, kyseliny a přírodní aroma. Z tohoto důvodu ho lze použít k uklidnění kůže a k urychlení hojivého procesu. Suchá, namáhaná a citlivá pleť získá díky medu zdravý vzhled. S citlivou pletí se potýkám již spoustu let a proto mi maska s medem velice vyhovuje.

 

Recept na jahodovou masku:

4-5 čerstvých, středně velkých jahod, 2 čajové lžičky smetany, 1 čajová lžička včelího medu (já používám lesní).

 

Čerstvé jahody opatrně očistíme pod tekoucí vlažnou vodou a lehce osušíme utěrkou (papírová je nejlepší). Pak je rozmačkáme vidličkou. Přidáme  smetanu a med. Hotovou pleťovou masku naneseme na obličej a krk. Necháme působit 20 minut.

Pozor: Máte-li alergii na jahody, není možné tuto masku použít.

 

Zvláštní upozornění:

K přípravě pleťových masek používejte vždy destilovanou vodu. Voda z vodovodu totiž obsahuje látky, které mohou na kůži vyvolat alergickou reakci. Vhodnou náhražkou destilované vody je převařená a profiltrovaná voda. Já osobně vodu z vodovodu na citlivou pleť nepoužívám.

Konatovka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Přírodní kosmetika – pleťové masky:

Přírodní kosmetika – pleťové masky
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
za článek...jinak já masky nepoužívám, nesnáším nic podobného, co by mi stahovalo obličej vystačím si s krémem Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek a zajímavé tipy, díky SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jen jahůdky už na zahradě nemámSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles