Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Přírodní prostředky proti nachlazení

7. 10. 2010 | Péče o tělo

S pomocí přírodních prostředků si můžeme značně zkrátit a zmírnit trápení s rýmou, kašlem, nebo začínajícím nachlazením.  Pokud začnete s léčbou z nachlazení včas, máte šanci se vyléčit a předejít tak mnoha virózám bez použití antibiotik. Jednoduché a velice účinné recepty vás určitě postaví rychle zpátky na nohy.

Rýma - není nikdo, kdo by se s ní v životě nesetkal. Co pomůže zmírnit její příznaky? Je to především obyčejná cibule.  Nakrájejte cibuli na plátky, vložte do širšího hrníčku a zalijte vroucí vodou - cibulovou páru inhalujte. Dále jsou účinné střídavé koupele rukou a nohou. Alespoň desetkrát ponořte ruce po lokty nebo nohy do teplé a studené vody - střídejte vždy po minutě. Uvolníte si tak ucpaný nos. Eukalyptový olej na rýmu - několik kapek oleje kápněte do horké vody a inhalujte. Případně jej použijte do aroma lampy. Zázvorový čaj prohřeje celé tělo a zároveň lehce ředí hleny.Česnek je také velice účinný při rýmě. Namažte si krajíc chleba s máslem, na který dáte tenké plátky česneku.

Kašel

Stejně jako rýma patří k nejčastějším onemocněním. Které přírodní prostředky nejvíce pomáhají - patří tady především tymián obecný. Tymián obecný můžeme použít čerstvý a také sušený. Připravíme z něj čaj, který osladíme medem. Malinový ocet na kašel: 3x denně lžíci je možné rozředit v ovocné šťávě. Při bolesti v krku lze použít jako kloktadlo. Účinné jsou také bramborové obklady. Teplé neloupané  vařené brambory dejte do utěrky, tlakem ruky rozmačkejte. Přiložte na 20 minut na prsa a  přikryjte froté ručníkem a dekou. Stejně dobře pomůže šťáva z nakrájené cibule smíchaná s tekoucím medem. Podobný účinek má také odvar z cibule, známý pod názvem cibulový čaj.Šťávu z cibule a také čaj bychom měli v době nemoci užívat alespoň 3x denně, který uleví našemu dýchání. Česnek patří mezi jedno z nejúčinnějších přírodních antibiotik. Látky obsažené  v česneku čistí dýchací cesty a zlepšují odkašlávání. Náhradí nám tedy kapky na kašel. Při zánětu v krku pomáhá žvýkání stroužku česneku v ústech co nejdelší dobu. Také eukalyptový med pomáhá při infekcích a zánětech v krku.

 

Zánět dutin

Jde o velmi častou komplikaci  obyčejné rýmy. Na zánět dutin je účinný čerstvě nastrouhaný křen, který inhalujeme. Štiplavé páry pomáhají uvolňovat usazenou rýmu. Dále pomáhá na zánět dutin teplo. Nahřátou  žínku přikládejte na lícní kosti a čelo. Na zánět je také účinný heřmánkový čaj, který urychluje léčbu zánětu.  Pozor však na alergii, kterou heřmánek vyvolává.

Bylinky, které mají antibiotický účinek - patří tady především šalvěj, máta a  meduňka. Čaj z těchto bylinek urychlí léčení například chřipky a nachlazení. Pravidelným užíváním posílíte obranyschopnost organismu.  Na posílení imunity je dobrý šípkový čaj s vitamínem C.

 

Pokud bojujete s nachlazením či začínající chřipkou, tak nejlíp uděláte, když se pořádně vypotíte. I tady je česnek tím pravým pomocníkem, protože účinně stimuluje pocení. Také lehká strava s dostatečným přísunem vitamínů, ovoce, zeleniny a zvýšeným příjmem tekutin mírní příznaky nemoci. Tyto přírodní prostředky vám pomohou šetrně posílit a zpevnit váš imunitní systém.

 

Marta – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
citron, med a do postele ..
Obrázek uživatelky
profil
sú to výborné babské rady
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles