Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Probiotika - letní pomocník při zažívacích potížích

3. 08. 2014 | Nemoci
Krásné slunečné počasí a s ním i čas dovolených je zde. To ale bohužel s sebou přináší i častější problémy se zažíváním, které především v teplých měsících trápí mnoho lidí. Léto je často ve znamení proměnlivého jídelníčku, protože více cestujeme, jezdíme na dovolené do exotických zemí, jíme na koupalištích, grilujeme nebo se chodíme stravovat ven do restaurací a tímto vším může být narušena naše střevní mikroflóra.

Projevuje se to častějšími průjmy, žaludeční nevolností nebo nadýmáním. A všechny tyto zdravotní nepříjemnosti mohou zkomplikovat vysněnou dovolenou. K dobrým preventivním opatřením patří užívání vhodných doplňků stravy, které díky svému vyváženému složení napomáhají udržovat zažívání v harmonii.

V teplém počasí se množí mnoho bakterií, které mohou zdravou střevní mikroflóru narušit a způsobit nepříjemné zažívací potíže. Nakazit se můžete např. při konzumaci neomytého ovoce, špatně tepelně upraveného masa nebo pitím kohoutkové vody na zahraniční dovolené.  

Probiotika - letní pomocník při zažívacích potížíchJedním z preventivních opatření proti nepříjemným zdravotním problémům je v létě dodržovat správné zásady stravování a užívat vhodné doplňky stravy. Z dalších možností pro udržení zdravé střevní mikroflóry je, krom zásad elementární hygieny, dostatečný přísun přirozené vlákniny, obsažené především v ovoci a zelenině, bez jejíž přítomnosti nemohou probiotika dostatečně působit.

Na dovolenou jedině s probiotiky


Na dovolenou byste se měli zásobit probiotiky – tělu prospěšnými bakteriemi, které napomáhají napravovat citlivou střevní mikroflóru. Probiotika jsou obsažena např. v živých jogurtech, kysaných mléčných výrobcích nebo kefírech. Efektivní a účinné formy jsou v podobě různých doplňků stravy, kde najdete vyvážený poměr mléčných bakterií, které pomáhají posilovat přirozenou imunitu a udržovat rovnováhu střevní mikroflory v těle.

Probiotika je dobré užívat preventivně již před odjezdem na dovolenou. Při závažných stavech (těžkých průjmech, snížené imunitě nebo po operačních výkonech na trávicím traktu) je nutné před užitím přípravku obsahujícího probiotika konzultovat s lékařem a nepouštět se do samoléčení střevních obtíží.

Zdroj: Linex Forte

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
S tím naprosto souhlasím, naše lékárnička na dovolené obsahuje vždycky léky jako smyta, imodium, černé uhlí, probiotika (ale ty většinou nasazuju celé rodině už tak týden dopředu, kupuju nám ten biopron forte a tam je to přímo napsané, že by se měl užívat i chvilku před dovolenou, aby stihla nastolit tu správnou mikroflóru), něco na bolest v krku, na kašel, na bolest hlavy a obecně, obvazy, dezinfekce, teploměr a pak léky unikátní pro každého zvlášť, kdyby se náhodou něco dělo. Jinak myslím, že nic dalšího extra nevozíme. Každopádně z celé lékárničky využijeme téměř vždycky jen ty probiotika, nanejvýš něco na bolest hlavy, jinak jsme snad nikdy nic nepotřebovali, takže asi sedí to pořekadlo, že člověk to nejvíc potřebuje ve chvíli, kdy to nemá, a tak to budu radši pořád vozit u sebe, aby se nám nikdy nic nestalo :D
Obrázek uživatelky
profil
Přesně tak, člověk musí ten pohyb střev taky nějak podpořit. My bereme skoro celá rodina preventivně Laktobacily a s trávením nemáme žádné problémy.
Obrázek uživatelky
profil
Nemám ráda mléčné výrobky, takže probiotika do sebe jen tak nedostanu. Navíc myslím, že i každodenní konzumace jogurtů do mě tolik probiotik nedostane.Takže si kupuju biopron. V případě, že plánuju dovolenou v zahraničí, tak před odjezdem nasazuju biopron forte, který je silnější a užívám ho po celou dobu dovolené. Nemám pak výše zmiňované problémy a dovolenou si v klidu užiju. Každopádně i kdybych nemívala na dovolené problémy, tak bych se neodvažovala pít vodu z kohoutku, pro jistotu vždycky balenou.
Obrázek uživatelky
profil
používám průběžně po celý rok,jogurty a nedám dopustit na tibi houbuSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice