Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Probuďte vaši hřívu ze zimního spánku. Přichází čas na jarní restart

31. 03. 2017 | Péče o vlasy
Oficiální začátek jara je podle astronomického kalendáře za námi a už si můžeme užívat krásných jarních dnů. Teploty se čím dál více vzdalují nule, první sluneční paprsky nás lechtají ve tváři a postupně odkládáme vrstvy zimního oblečení. Většinu z nás po odložení čepice nemile překvapí zničená, unavená a mdlá kštice. Dopřejte vlasům po dlouhé a vyčerpávající zimě regeneraci a probuďte je ze zimního spánku pomocí jednoduchých rad.

Letošní zimu sice máme už za sebou, ale vaše vlasy si na ni ještě velmi dobře vzpomínají… Po několikaměsíčním mrazivém počasí jsou vysušené, mdlé, bez lesku, často se elektrizují a mají roztřepené konečky. Zní vám to povědomě? Pak je na čase vlasům pomoci a nasadit speciální pečující jarní program, s jehož pomocí jim navrátíte zdraví, sílu a lesk.

Proč mi na jaře padají vlasy?


Naprostou většinu z nás na jaře a na podzim postihuje takzvané sezónní vypadávání vlasů. V průběhu roku se počet vypadlých vlasů příliš nemění a pohybuje se spíše na nižších číslech. Běžná každodenní ztráta čítá kolem 50 až 100 vlasů. Na jaře se však toto číslo může dočasně dostat nad 100, v některých případech dokonce narůst i několikanásobně. Za sezónní výkyvy jsou podle vědců zodpovědné změny v hladinách hormonů prolaktinu a melatoninu v lidském těle, které mají přímý vliv na životní cyklus vlasu. Ten se skládá ze tří fází. Právě v jarním období se do té poslední, telogenní neboli výpadkové, fáze dostává více vlasů, a to vlivem kolísání hormonálních hladin. Toto řídnutí je naštěstí jen dočasné a nemělo by trvat déle než dva měsíce.

Intenzivní regenerace a detox


Po vyčerpávající zimě, kdy naše hříva čelila mrazivým teplotám, mechanickému tření při nošení čepic a jiných zimních doplňků a v neposlední řadě i častým výkyvům teplot při přecházení zvenčí do vytopených místností, si vaše vlasy zaslouží speciální péči. Vše začíná u správně vybraného šamponu a kondicionéru.
Za problémem se suchými a poškozenými vlasy stojí dva faktory: nedostatečná vlhkost a vysoká poréznost vlasu. Porézní vlasy mají nerovný, šupinatý povrch. Malými trhlinkami na povrchu vlasu dochází k úbytku živin a většímu odpařování vody nejen z povrchu, ale i zevnitř vlasového vlákna. Klesá tím vlhkost ve vlasu a ten tak ztrácí pružnost a lesk. Pro nápravu je zapotřebí obnovit narušený hydrolipidní film sloužící k přirozené ochraně vlasu a zacelit nerovnou strukturu vlasového vlákna.

Pouhý šampon nestačí


Profesionální kadeřníci doporučují alespoň jednou týdně používat kúru z řady intenzivně regeneračních produktů, které pomohou zpevnit vnitřní i vnější vlasovou strukturu a zamezí lámavosti a třepivosti. Vlas bude díky tomu méně náchylný k dalšímu poškození, ať už mechanickému, či chemickému. Pokud vaše vlasy potřebují rychlý zásah, dodejte jim okamžitou vzpruhu stále oblíbenějšími vlasovými oleji. Pomohou zatáhnout roztřepené konečky, bojují proti přesušenosti a vlasy zbytečně nezatěžují. Mezi nejkvalitnější oleje patří ty za studena lisované. Je tomu tak proto, že své výjimečné vlastnosti si uchovávají pouze ve studeném stavu a vlivem tepelných úprav ztrácejí mnoho důležitých látek, vitaminů, aminokyselin atd. Zkusit můžete avokádový, kokosový, mandlový, makadamiový, olivový či nimbový olej.

Zdroj:  Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !