Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Proč jsou muži z Venuše a ženy taky

12. 02. 2011 | Zajímavosti

Možná tuhle otázku znáte jako název jedné knížky, ale ta zněla malinko jinak. Proč jsou ženy z Venuše a muži z Marsu. Dovolím si se na to celé v následujících pár řádcích podívat trochu odjinud. Podívám se na to, jak to cítím já.

          

Ženy i muži jsou ze Země. Možná proto, že Země je mezi Venuší a Marsem a tak se potkáváme napůl cesty. Možná proto, že Země je taky žena. A třeba prostě jen proto, že muži i ženy pochází z ženského lůna. Ať už je Zemské nebo z Venuše. Tam bych chtěl začít. Všichni se rodíme pomačkaní, růžoví a uplakaní. Kam se potom kdo rozhodne vyrůst, je jen na něm. Já jsem se třeba rozhodl bydlet na Zemi.


A zůstávám na ní tak rád. Potkávám tady sice spoustu Venušanek i spoustu Marťánků, ale jsou mezi nimi, občas dobře schovaní, Lidé. Ti, kteří se taky rozhodli zůstat. Lidi, kteří hledají zase jen Lidi. A nevadí jim, jak obyčejně to může znít. Oni ví, že možná každý z nás vyhlíží jinou hvězdu, ale ležíme pod jedním nebem. A všichni hledáme lásku. Pro každého se pod tímto slovem skrývá něco jiného, ale pocit hladu po té „věci“ zůstává stejný. Ale jací jsme my? Máme partnera a obdivujeme se jiným. Dobře, proč ne, na Zemi není jen jedna krása, ale nezapomínejme se obdivovat i tomu, co máme, své partnerce a partnerovi, tak jak to vůči nim zase dělají druzí.

           

Naše doba se jmenuje Hodně, víc, nejvíc. Ti, kteří mají málo, odjíždí hledat příležitost do měst, ti, kteří mají moc, se většinou stěhují opačným směrem. Všichni a všechno je v neustálém pohybu. A pozorováno v pohybu je to takové neostré, neuchopitelné.


Proto Vás prosím, zastavme se. Třeba jen na kafe. Na cestě do města nebo ven. V každém okamžiku máme vše, jenom v jiném poměru. Ještě padesát kilometrů do Prahy je stejně jako padesát kilometrů za ní. Můžeme se koukat na Venuši a Mars, můžeme mít každý jinou hvězdu. Ale proč se při tom pozorování o sebe nemůžeme navzájem opřít zády, na okamžik zavřít oči a zkusit z toho doteku rozpoznat, co se děje na hvězdě toho druhého.

          

Vždyť obě ty hvězdy patří na nebe a my na Zemi.

 

Tomáš Tajchner


Poet.cz


ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlík-
Obrázek uživatelky
profil
výstižné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
je to také vzdialené medzi nami?
Obrázek uživatelky
profil
je to také vzdialené medzi nami?
Obrázek uživatelky
profil
Rozumné a hezkéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles