Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Proč nám nepomůžete?

22. 01. 2011 | Zajímavosti

HLAD: Holčičky jsou šílené hrozbě hladu vystaveny nejvíce. Většinou dostávají o hodně míň jídla než kluci, ale přitom současně prožívají větší zátěž, například když otěhotní.

CHUDOBA: Děvčátka jsou nejchudší ze všech chudých. Dívky a ženy sice provádějí dvě třetiny světové práce, ale dostávají jen 10 procent celkových příjmů!

ŽÁDNÉ VZDĚLÁNÍ: Asi 65 milionů dívek na světě nemůže vůbec chodit do školy, protože jsou moc chudé a navíc to nikdo nepovažuje za nutné. Nebo jednoduše proto, že si radikální islamisté (např. v Afganistánu) nepřejí, aby se dívky a ženy jakkoli vzdělávaly.

AIDS: Jen v Africe je 5,7 milionu dívek mezi 15 a 24 lety nakažených strašným virem HIV (virem, který způsobuje AIDS) – u kluků ve stejné věkové skupině je to jen polovina.

Zkoušet si krásné letní šaty a další nezbytné holčičí doplňky a ozdůbky, sejít se jen tak s kamarádkami v kavárně, hledat svou velikou lásku, vymýšlet blbosti, řádit na párty, být zvědavá, dopřávat si čokoládu – prostě být holkou je něco nádherného. Alespoň pro některé z nás. Po celém světě jsou ale miliony dívek, které celý svůj život jen trpí! A právě proto, že jsou holky! Hladovějí, jsou nemocné, nemají dostatečnou lékařskou péči, nesmí chodit do školy a musí už od malička tvrdě pracovat. V mnoha zemích mají holky menší cenu než kluci, a proto dostávají často míň jídla než jejich bratři a lékařskou péči mnohdy žádnou. 70 procent těch nejchudších lidí na světě jsou dívky a ženy. Odvádějí sice dvě třetiny celosvětové práce, ale dostávají za ni jen 10 procent celosvětových výdělků. A nesmějí se dál vzdělávat. 65 milionů dívek po celém světě nechodí do školy. V zemích jako například Afghánistán, jim byla školní docházka až do roku 2001 úplně zakázána. A ještě dnes páchají islamističtí radikálové útoky na dívčí školy. Dívky by neměly vůbec vycházet z domu: zní jejich odůvodnění. Často je to ale i bída a hlad, který dívky nutí pracovat, místo aby chodily do školy. Nedostatečné vzdělání pak zase způsobuje, že se dívky ze začarovaného kruhu nemůžou nikdy dostat. Mnohdy bohužel ani nevědí, jak se bránit před nemocemi, jako je například AIDS.

V mnoha zemích není narození děvčete vůbec žádným důvodem k radosti, protože dívky se kvůli věnu považují za velkou finanční zátěž pro rodinu. Proto je mnoho z nich zabito buď ještě před narozením, nebo okamžik po něm. V Indii je denně provedeno kolem 7 000 potratů embryí ženského pohlaví. Hrozné číslo! I v jiných zemích - například v Číně, vládne tahle hrůzná praxe, což vede k tomu, že celosvětově chybí asi 60 milionů dívek. Krutost rodičů je pro nás absolutně nepochopitelná.

 

Barusska - čtenářk

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hrozne.. vubec si neuvedomujeme, jake jsme mely stesti narodit se a v jakem prepychu zijeme
Obrázek uživatelky
profil
shrnuté a černé na bílém je to opravdu děsivé a alarmující. Člověk si v srdci Evropy ani neuvědomuje, co všechno má a jak se má dobře.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles