Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Proč nikdy nestíham - Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím

12. 07. 2015 | Knižní tipy
Název knihy: Proč nikdy nestíham
Podtitul: Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím
Autor: Tony Crabbe
Nakladatelství: Noxi
Datum vydání: 6/2015
Formát: 146 x 227 mm
Vázaná vazba
Počet stran: 352 stran
Cena: 359 Kč

Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím. Autor se snaží odbourat mýtus, že spokojenosti v zaměstnání dosáhnete tím, že budete zvládat všechny úkoly. Naopak! Musíte uchopit život do svých rukou, rozpoznat a soustředit se na to, co je důležité, dostatečně se věnovat své rodině a koníčkům, zmobilizovat v sobě sílu ke změnám, které vám umožní prospívat a život si smysluplně užít. Pokud chcete získat kontrolu nad svým životem i kariérou, odhoďte práci a najděte si čas na tuto knihu.

Ukázka z knihy Proč nikdy nestíham:


Proč nikdy nestíham - Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromímMáte na vybranou

Je to, že jste přepracovaní – že se štvete od jednoho úkolu k druhému –, vaše vlastní rozhodnutí? Je to život, jaký jste si plánovali a o němž jste snili? Když nemáme možnost volby, cítíme se bezmocní a přetížení. Můžeme se také cítit jako hrdinské oběti, které stoicky čelí požadavkům vesmíru. Avšak z psychologického hlediska lze přepracovanost považovat za lenost, intelektuální apatii nebo bojácnost. Není nic hrdinského na tom, když jdete se stádem. Opravdu existuje spousta práce, ale to není důvod, proč jste přepracovaní
vy. Vy jste přepracovaní jen proto, že jste neudělali obtížná rozhodnutí a jen jste přizpůsobili vlastní vůli svému okolí.

K zvládnutí světa nadbytku potřebujete schopnost činit vědomá, úmyslná rozhodnutí; vybrat si jednu cestu a odmítnout druhou. Výběr je často snadný, ale odmítání je mnohem obtížnější. Tato schopnost nebyla v minulosti rozhodující, ale v dnešní době nemůžeme prospívat, pokud se nepřestaneme snažit dělat a mít všechno; to znamená učinit volbu. Tato kapitola má za cíl vložit do vaší pracovní rutiny, do vašeho životního stylu, velký otazník. Chci vám ukázat tři věci: jak dojde k tomu, že spadnete do přepracovanosti, jak si uvědomit, že přepracovanost vzniká z nezdaru při rozhodování, a jak tento neúspěch ve vašem životě rozpoznat. Potom navrhnu praktické způsoby, které vám pomohou rozhodnout se, když se potýkáte s nadměrnými požadavky.

Jak už jsem řekl, tato kniha není manifestem snadného života; být přepracovaný je jistým způsobem snadná volba. Nebýt přepracovaný znamená na sobě tvrdě pracovat; ale je to po všech stránkách lepší. Krátce řečeno, chci vám nastínit, jak se vám podaří vylepšit siamskou bojovou rybu: tím, že rozpoznáte, kdy máte dost. Když budete vědět, co je pro vás dobré, budete si schopni pomoci sami.

Více informací nejen o této knize Proč nikdy nestíham - Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím se dozvíte také na stránkách nakladatelství Noxi.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Proč nikdy nestíham - Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím:

Proč nikdy nestíham - Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím
Proč nikdy nestíham - Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
MOhla by to být fakt zajímavá knížka....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles