Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Proč se mi pomocí běhání nedaří zhubnout?

27. 09. 2016 | Fitness
Důvodů může být několik:

Chybí vám kalorie

Spalovat kalorie se musí rozumně a s mírou, takže svačina, která obsahuje proteiny, sacharidy a bílkoviny, ale zároveň nepřekračuje cca 150 kalorií, je nezbytná. Pokud vás ale po běhu přesto stále trápí hlad, znamená to, že se musíte dostatečně nasytit i před výkonem.

Běháte málo

Pokud běháte, ale ke svému zklamání nevidíte vytoužené výsledky, posviťte si ještě jednou na svůj kalendář. V případě, že chcete snížit váhu o půl kila, budete muset rozumnou kombinací diety a cvičení odstranit 500 kalorií každý den. Běhejte alespoň 3 krát až 4 krát týdně a ideální bude doplnit běh i jinými formami náročnějšího tréninku v dalších dnech.

běhání Spalujete méně, než si myslíte

Vrátili jste se z běhu, dali jste si pořádně do těla, jste úplně zpocení a vyřízení. To ale samo o sobě ještě neznamená, že jste spálili nekonečně mnoho kalorií.  Pro vaši představu, žena s váhou 70 kg při rychlosti 1 km za 6 minut spálí při 45 minutovém běhu 495 kalorií.

Nechali jste se svázat stereotypy

Pokud podnikáte pořád stejnou trasu poblíž vašeho domu či bytu, může se takové běhání stát záhy opakující se a neměnnou formou cvičení, zkrátka rutinou, která vám ke snížení hmotnosti nepomůže. Je proto dobré střídat rychlost běhu, zařadit i kopce, prostřídat dlouhé a krátké běhy a občas taky změnit lokalitu či terén. Různorodost je opravdu důležitá. Tělo si totiž postupem času zvykne na stejný pohyb, dokáže být úspornější a pálit méně kalorií. Abychom tedy zhubli, musíme na své tělo tak trochu vyzrát a nepřestávat ho překvapovat.

Sledujete jen váhu

Při hubnutí se tuk proměňuje ve svaly a ty jsou těžší. Proto může vaše váha zůstat stejná, zatímco vaše konfekční velikost a proporce se změní. Váha tedy není jediným ukazatelem, který si zasluhuje vaši pozornost.

Nevěnujete dostatečnou pozornost jídelníčku

Pokud to s hubnutím myslíte opravdu vážně a sledujete dosažení maximálního účinku, se samotným běháním si nevystačíte. Je nutné alespoň částečně zasáhnout i do vašeho jídelníčku, aby v něm nebyly zbytečné tuky, příliš mnoho cukrů či neprospěšné kalorie. Méně je někdy více, a tak postačí, když se při volbě skladby potravin spolehnete na svůj zdravý úsudek, nahradíte tučná jídla lehčími pokrmy a nebudete se zbytečně přecpávat cukry.

Zdroj, foto: Srovnáváme.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !