Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Proč si mají ženy dopřát tantrickou masáž

25. 02. 2011 | Vztahy

Přáním každé ženy je být hýčkána, přijímána taková, jaká je, se všemi svými dary i „nezdary“ na cestě životem. Jsou období, kdy se tok této blahodárné energie může zastavit, nebo jí prostě není dostatek.


Nebo jsou naopak období, kdy doslova přetékáme radostí z doteku a blízkého  kontaktu s jinými lidmi. Tehdy přemýšlíme, jak tuto sílu uchopit, užít si ji a objevovat v ní pro nás nové možnosti.


Cítíme se krásné a všemi směry překypující dáváním, měkké, hravé a oddávající se. Obojí může být impulsem k prožitku tantrické masáže, která nejen dokáže zacelovat ony temné díry, ale i oslavovat vše krásné v nás.


Souboj s vlastním strachem  


tantraNa počátku je většinou obava. Když ale tohoto pomyslného strašáka, který nám brání v poznání neznáma, překonáme, jsme zase o kousek bohatší. Možná se potkáme s potlačenými pocity něčeho nepřijatého v nás, nespokojeností, malou sebedůvěrou, ale to jsou pouze naše bloky, které nám brání v prožití úplné radosti.     


Žena se při masáži potřebuje ocitnout v naprostém ovzduší důvěry, tepla lidského (i fyzického) i pochopení. To jí může poskytnout jak žena, která dobře „ví“, tak laskavý, provázející a bezpečný dotek muže. Většinou každá žena vycítí, na jakou masáž je „připravena“ a otevřena.


Přijetí sebe sama


Někdy je velmi těžko přesvědčit ženu slovy, že její tělo je hodno přijetí a oslavy. Slouží jí věrně mnoho let, někdy se ohlašuje bolestmi a nemocemi, nese stopy péče o ostatní, porodů a starostí o děti, blízké, a tímto vrásněním času se stává vnitřně krásnější. Citlivý dotek při tantrické masáži umí vyjádřit vše, na co jsou slova příliš plochá a rozum příliš konkrétní.


Po půl hodině masáže již žena, ocitne li se v prostředí důvěry, automaticky „přepíná“  na své vnitřní cítění sebe sama a  přeje- li situace, odřízne se od vnějších rušivých vlivů. Je jen ve svém těle, s láskyplnou pozorností jiné bytosti, muže či ženy, je jemně vedena k hlubšímu prožitku, který nemusí být nutně a ryze „sexuálního charakteru“. Impulsy se sbíhají do svého středu i z těch nejméně navštěvovaných či periferních částí těla. 


Dotek jako způsob komunikace


soskaJiž malé dítě se dokáže upokojit laskavým dotekem. Čím jsme starší, tím více nám společenské a kulturní bariéry brání v této komunikaci a často pociťujeme deficit právě v oblasti hýčkání, jemnosti a plné pozornosti. Tantrická masáž chce oživit tuto dávnou kulturu.


Žena, neznající jako dítě neustálé laskání a mazlení matky a všech z okolí, možná cítí podobný ostych předávat tento dotyk svým dětem. Ted přichází řada jen a jen na ni. Pro mnoho žen je to nezvyklý pocit: dovolím si  i já být na chvíli oslavovanou Bohyní?


Žena divoška – prolomení bariér


Prožívat naplno své ženství, potěšení z dotyku i úžas z rozbouření energie v těle, by mělo být právem každé ženy a v každém věku, i když podoby přijímání a prožitku  se samozřejmě věkem proměňují. Staří Indové dávno věděli, v čem spočívá elixír věčného mládí a krásy. Svobodná žena v tomto smyslu začne vládnout magii své vlastní přitažlivosti.


Stane se bytostí, kterou ostatní nemohou už tak snadno ovládat, bytostí v souladu sama se sebou, vnímající vlastní dělohu jako centrální orgán zrodu nového. Nedeformovaný uvolněný prožitek se kouzelně přenáší do všech oblastí jejího života. Cesta k této svobodě je někdy dlouhá a podmíněná mnoha dalšími zkouškami. Tantrická masáž může být právě oním pomocným krokem na cestě k osvobození  a za vlastní silou.


Tantra je pro ženu velmi přirozenou cestou návratu sama k sobě ve všech aspektech. Ve své hravosti, důvěřivosti, intuici, divokosti i touze po prostoupení a harmonizaci všeho kolem, lidí, vztahů, věcí, naučí pečující ženu nepopírat sama sebe, uctít své tělo a v konečném důsledku být onou krásnou bytostí, jež je mnohem více schopna dávat, protože rozdává ze své hojnosti. Začít objevovat tuhle cestu můžete kdykoliv. „Tantra“ je otevřená cesta všemu a všem...


Autorka: Helena Křováková
Zdroj: Tantra sofia.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Proč si mají ženy dopřát tantrickou masáž:

Proč si mají ženy dopřát tantrickou masáž
Proč si mají ženy dopřát tantrickou masáž
Proč si mají ženy dopřát tantrickou masáž
Proč si mají ženy dopřát tantrickou masáž
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...chystám se na to, nabízela jsem to partnerovi jako společný zážitek, ale odmítl, tak půjdu na tajňačku...ale až budou peníze...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
No, myslím si, že to musí být zajímavé..chtěla bych to zkusit, ale jak se správně píše...ten počáteční ostych....ten asi jen tak nepřekonám....
Obrázek uživatelky
profil
dobré informácie...prečo nie
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles